Guillén s'imposa en un final d'infart als 10K de rècord

• 265 atletes disputen alguna de les cinc proves ofertes pel CAVA, amb 171 a la llarga
R. M. S.

Guillén supera Merroune en la mateixa línia de meta, ahir a l'Estadi Comunal després de 31min 26s de cursa Foto: ÀLEX LARA

Sis anys de 10K Valls d'Andorra i nova superació de xifres. 265 atletes de diferents edats i nivells van disputar alguna de les cinc proves que va organitzar ahir el CAVA. La prova reina, la dels 10 quilòmetres, va comptar amb una participació de 171 corredors, entre els quals els més ràpids van ser Pol Guillén (FC Barcelona) en categoria masculina, i Meritxell Bonet, de Lleida, en categoria femenina. Guillén es va imposar al marroquí Khalid Merroune (Caja Canarias) en la mateixa línia d'arribada, en un final amb colzes inclosos per la victòria.

De la prova dels 10 quilòmetres cal destacar el rendiment també de Marcos Sanza, que tot i haver disputat la marató de Berlín ahir feia una setmana, va arribar a meta tercer a 33s dels dos primers, i això quan de normal un atleta necessita més de dues setmanes per recuperar el cos després d'una cita amb els mítics 42,195km. Quart a la classificació va entrar Toni Bernadó, que no falla mai entre els millors (32min 44s), seguit dels marroquins Khabouri i Khalfaoui, i Manuel Fernandes Pita, 7è amb 34min 16s.

En dones, Yolanda Castillejo (CAVA)va arribar a meta segona a 18s de Bonet, mentre que el podi el va completar Sílvia Felipo (CAVA) amb un temps de 40min 29s. Quarta va ser la valenciana Sara Garcia (41min 19s).

En les altres curses, la solidària de 2.000m va acollir 22 participants. Aquí van guanyar Nicolàs Breil (FAA) i Laia Comes, tot i que aquesta va arribar de la mà de Xènia Roviralta. A més, també hi van haver tres curses per als petits (800 metres, 400 i 100). Aquí es van sumar 72 inscrits.

Del preu de les inscripcions, un euro de cada era per a Unicef Andorra, i els 5 euros de la cursa solidària eren també íntegres per a aquesta organització. Així, la recaptació total va ascendir a 350 euros.