PUBLICITAT

L'adquisició comunal del Prat Gran s'haurà d'ajornar al proper mandat

  • Els estudis per valorar l'edificabilitat trigaran més de l'esperat i després s'haurà de negociar amb la propietat
P. G.
ENCAMP

Periodic
Uns nens juguen amb les bicicletes al centre del Prat Gran d'Encamp. Foto: ÀLEX LARA

l'estiu ja ha passat i finalment encara no s'ha produït cap signatura d'acord per l'adquisició del Comú d'Encamp del Prat Gran. Aquesta era la intenció anunciada del cònsol major, Miquel Alís, però ara per ara encara s'està en la fase prèvia a la negociació amb els propietaris, Casa Areny, ja que des del comú estan realitzant els estudis tècnics per valorar l'edificabilitat de la superfície del parc, com a primer pas per poder negociar amb els propietaris un canvi de terrenys. Alís va explicar que finalment, el Comú, haurà de posar-hi diners, perquè no tot es podrà pagar com a permuta i que si no es pot fer en aquest any, haurà de passar al pròxim consolat.

El retard però de les negociacions per adquirir el Prat Gran, no suposa, segons Alís, cap canvi en la decisió de comprar aquesta zona d'esbarjo de la parròquia, situada en el centre urbà. Segons el cònsol major, els estudis han tardat més d'allò esperat i per aquest motiu que tot i que es volia signar l'acord amb Casa Areny abans de les pròximes eleccions, ara per ara, no es té clar si serà possible, «i si no es pot ho hauran de fer en el pròxim mandat», va explicar Alís.

Per altra banda, tal i com ja va explicar el cònsol encampadà el passat mes de juliol, com que la crisi econòmica impedeix fer front a la compra del parc, es tenia previst cedir a Casa Areny altres terrenys d'un valor similar per a través d'una permuta adquirir el Prat Gran. Una qüestió que també pot canviar perquè segons s'està analitzant en la valoració d'edificabilitat de la superfície, el comú no podrà disposar d'uns terrenys amb tant valor i al centre de la parròquia i es podrà fer alguna permuta de terrenys però sempre amb l'afegit que el Comú hi afegeixi diners.

La intenció del govern comunal és l'adquisició d'aquest prat perquè el consideren d'interès per la població. Des de fa més de tres anys, el Comú ha de patir la incertesa de la renovació d'aquesta concessió, per tenir finalitzat el contracte amb Casa Areny. La propietat va presentar al Comú un pla parcial per construir en aquesta superfície, principal pulmó verd de la parròquia. És per aquest motiu que el Comú es va veure obligat a negociar amb la propietat perquè podés desenvolupar la unitat d'actuació en una altra zona de la parròquia.

A L'ESPERA DELS RESULTATS / Ara però només queda esperar els resultats de les valoracions d'edificabilitat que estan efectuant els tècnics i començar a negociar amb Casa Areny, segons aquests valors, l'intercanvi de terrenys i els diners que haurà d'afegir el Comú perquè la permuta sigui equilibrada. Mentrestant, la parròquia d'Encamp segueix gaudint d'aquesta zona d'esbarjo que fa poc de temps ha renovat el parc infantil i que vol ser, segons la voluntat del Comú, per molts anys, el principal punt no només de trobada dels veïns sinó també escenari de concentracions i esdeveniments, com ho ve sent des de fa anys.

El Prat Gran d'Encamp ha estat motiu de planificacions urbanístiques no només per part de la propietat sinó també del Comú que fa uns anys va projectar un aparcament soterrani que podia construir en la part de sessió obligatòria que li correspon d'aquesta unitat. Un aparcament que també tenia previst una zona d'esbarjo soterrània. Però el Comú sempre ha lluitat per quedar-se amb tota la superfície i no només amb la part que li correspon de cessió obligatòria.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT