PUBLICITAT

El salari mitjà dels treballadors dels bancs dobla el global

  • El sou mig dels 1.700 dels empleats de les entitats de l'any passat és de 4.376 ?
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'acte de la presentació de l'anuari socioeconòmic 2011 del BPA. Foto: ÀLEX LARA

Els empleats del sector financer són els que perceben la remuneració més elevada de la resta dels sectors. Així ho remarca l'informe de l'Anuari socioeconòmic del 2011 de Banca Privada d'Andorra (BPA), presentat aquesta setmana. De fet aquest informe marca que l'any passat eren 1.700 les persones que treballaven en els bancs, la qual cosa significa el 4,3% dels total d'assalariats a la CASS, i que la mitjana dels sous d'aquestes persones assolia la xifra de 4.376 euros mensuals, 2,2 vegades superior al salari mitjà mensual del total d'assalariats.

L'alta xifra de la remuneració mitjana demostra que el sector financer és el que més aglutina mà d'obra qualificada .

En l'actualitat són cinc els grups bancaris que l'any passat comptaven amb un total de 56 oficines al Principat, una més que l'any anterior. El Grup Crèdit Andorrà és el que disposa d'una xarxa més àmplia d'oficines, amb 20, repartides en les set parròquies.

En el rànquing dels sous que superen la mitjana dels salaris mitjans globals que està per sobre de 1.990 euros, es troba en primera posició el sector financer seguit del de producció i distribució d'energia elèctrica amn 3.212 euros, i en tercera posició el de les indústries extractives. És el quart lloc el que ocupen els funcionaris amb el sector de l'Administració pública amb 2.493 euros de sou mensual mitjà.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT