PUBLICITAT

Bal també abandona el PS

  • Visions contradictòries sobre la participació a les eleccions a totes les parròquies
ÈLIA ORTS GARRI
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Cornella, Naudi i Salazar presideixen, ahir, el comitè directiu del PS. Foto: ÀLEX LARA

El degoteig de baixes de militància al Partit Socialdemòcrata continua. El conseller de circulació del Comú d'Andorra la Vella, Manuel Bal, ha seguit els passos de la cònsol major, Rosa Ferrer, i altres companys, i ha abandonat recentment la formació. Així ho van explicar fonts properes al PS, que apunten que encara hi poden haver noves baixes. Aquesta sospita es fonamenta en el fet que en el programa en el que treballa Ferrer –al que va tenir accés EL PERIÒDIC– hi apareixen aspectes innovadors tractats al comitè local del PS amb anterioritat en les reunions per treballar en el programa.

PRESÈNCIA A LES COMUNALS / El comitè directiu reunit ahir va servir per constituir la comissió de candidatures, i també la de redacció de programa. La primera, constituïda per nou persones, té la missió de validar les candidatures que es confeccionin, que després hauran de ser validades pel comitè directiu en reunió extraordinària com a molt tard el 18 d'octubre.

La primera secretària del PS, Judith Salazar, va tornar a posar en dubte que la formació pugui complir l'objectiu de ser present a les set parròquies. «Molt hauria de canviar la situació» perquè el comitè local de Canillo –del que la primera secretària n'és part– pugui tancar una llista, va exposar. Igualment passa, segons Salazar, a la Massana. Malgrat que la consigna és d'estar a les set parròquies, i en això es treballa, «tampoc ho farem de qualsevol manera», va recordar, tot exposant que l'objectiu és el de fiscalitzar la feina del Comú, i això també ho farien des de fora la corporació.

Per aconseguir fer llistes a tot arreu no es descarten els pactes amb altres formacions i persones independents, però aquesta qüestió encara «està molt verda», segons el secretari d'organització del PS, Marc Cornella. De totes maneres, aquesta via és necessària «si volem ser flexibles i oberts, i arribar més a la societat», i també per poder completar una candidatura per exemple a Canillo, on els afiliats al PS són escassos.

Malgrat això, altres veus del partit asseguren que sempre ha estat complicat tancar llistes i que la situació actual no difereix d'anteriors. En aquest sentit, afirmen que s'està més aprop de presentar llistes arreu que no pas fa una setmana i que encara queden dies per poder tancar candidatures. En aquest punt, alguns van donar per fet que hi haurà candidatura a la Massana, en contra del que van deixar entendre des de l'executiu del partit.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT