PUBLICITAT

Tots busquen els punts

  • L'Andorra rep l'Albi per sumar la tercera victòria mentre l'Hotels Plaza lluita a València per seguir invicte
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Marc Pujol, de l'Andorra, a Aixovall. Foto: ÀLEX LARA

Molt repartit està l'esport en un cap de setmana d'infart, amb tants plats a la taula que no hi cabran tots als estómacs. Ara bé, com que hi ha molta gana d'esport, doncs hi ha molta oferta. En tots els esports, els punts estan en joc i valen molt d'esforç, així que tots els esportistes andorrans, en jocs d'equip o no, lluitaran de valent per sumar. Sempre sumar.

A més dels esports que ara després analitzarem un per un, també cal destacar altres competicions que, si bé no són reglades o formen part d'un campionat esporàdic, també tenen el seu ressò al Principat. D'aquestes cal parlar de la cursa duatló que sortirà avui al voltant de les nou del matí de la frontera del Runer, en bici fins a Arinsal, per pujar després en cursa a peu fins al cim del Comapedrosa. Aquesta prova, popular, sense temps, sense jutges ni vigilància, tanca la campanya d'estiu dels amants de la muntanya. Però també hi ha d'altra, de combat, que visita el Principat amb ganes de buscar adeptes. Es tracta dels combats de kick-boxing que acollirà de 18.00 a 22.00 el pavelló Joan Alay. Allà hi serà Freddy Calero donant-ho tot.

L'Hotels Plaza Andorra té una bona oportunitat avui (18.30, pavelló de la Universitat Politècnica de València) de posar la por en el cos de la resta d'equips de la Lliga de Segona Divisió. Després de vèncer la setmana passada al Poliesportiu d'Andorra contra el Burela, avui l'equip que dirigeix a la banqueta Xavier De la Rosa visita la UPV Maristas València amb la intenció de mantenir el seu caseller de derrotes i empats intacte. Però l'empresa no serà fàcil perquè la pista valenciana és diferent a l'andorrana –no és parquet–, i perquè «el València és un equip molt bo, tot i que ha perdut alguns jugadors importants», segons va dir el segon entrenador de l'Hotels, Davide Marfella. L'italià no pensa en l'afiliació dels valencians a l'empat en els dos partits que ha disputat fins ara, sinó en què «és una altra de les 30 finals que tenim aquesta temporada». «Vam sorprendre al Burela i ara volem fer el mateix amb el València», va assegurar el segon de De la Rosa, que avui serà a la banqueta perquè ja té la documentació en regla.

Una setmana després de la gran cursa que va fer Xavi Teixidó a Milà, l'andorrà busca mantenir la cinquena posició de la general del Mundial de Vertical Building que disputa aquesta temporada amb notable èxit. Si a Milà va ser 9è i va pujar quatre llocs a la general, avui al Trial de Viena a la Millennium Tower Run vol com a mínim mantenir aquesta posició de privilegi que li pot donar una alegria al germà gran dels Teixidó, especialitzat ara en cursa explosives d'una durada de no més de cinc o sis minuts i que se situen en gratacels amb pujades d'escales.

El torneig ITF Júnior que se celebra a Andorra a partir d'avui i fins dissabte vinent arrenca aquest matí amb els emparellaments de la fase prèvia que tindran presència andorrana en la categoria masculina. Toni Pintat entrarà en joc en el tercer enfrontament de les 9.00 del matí, això és en càlculs aproximats a les 11.30 més o menys. Ho farà contra el romanès Costin Economu. Serà a una de les dues pistes del globus del poliesportiu del Serradells, on es disputa íntegrament la competició, i on entraran en joc a partir de dilluns, segons com quedi el sorteig, els altres dos andorrans, Damià Gelabert i Anna Aguareles-Loan, que són a la fase final directament.

Laura Sallés i Èric Risco disputen el cap de setmana sengles proves de la Copa del Món de judo. Ho faran en diferents llocs i horaris. Sallés, en la categoria de -63kg, serà a Roma, on entrarà en acció a partir de les 10.00. A la capital italiana la competició és només femenina, perquè la masculina serà una mica lluny, a Liverpool, on Andorra estarà representada per l'altre membre del Club Hantei, Èric Risco, que en categoria +100kg tindrà la seva oportunitat demà diumenge a partir de les 10.00. Sallés està acompanyada a Roma per Eladi López, i Risco per Sergio Doménech.

El diumenge serà un dia fort. Molt fort. En esports d'equip la cosa està plena, perquè el BC River Andorra es juga revalidar el títol de la Lliga Catalana davant del CB Prat Joventut, a les 12.30 al pavelló Joan Busquets del Prat de Llobregat. També lluny del Principat, però a partir de les 15.00, el VPC Andorra visita el camp del Canton Saint Lys amb la intenció de recuperar el terreny perdut el diumenge passat al Camp del Consell en un matx per oblidar contra el Saint Girons.

Després, també en equips, la Lliga Nacional en Primera Divisió, mentre que la cita esportiva al Principat que també destaca diumenge són els 10K Valls d'Andorra –9.30, el Comunal–, organitzats pel CAVA amb dos centenars de participants, a més del Trofeu de Tardor de karate que se celebra al Complex Esportiu d'Encamp. Així mateix, el rocòdrom de Canillo acollirà una nova prova del Circuit d'Escalada Esportiva, mentre que a la Rabassa se celebra la 16a Pujada de Roller-Ski amb tres distàncies: 12, 6 i 3 quilòmetres.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT