PUBLICITAT

El gerent d'Andorra Turisme cobrarà 8.461 euros mensuals més incentius

  • Gili demana concreció sobre les sancions que s'aplicaran si les empreses no promouen la conciliació
E. A.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Bartumeu i Martí, minuts abans d'iniciar la sessió de control, ahir a la tarda. Foto: TONY LARA

El nou gerent d'Andorra Turisme, Betim Budzaku, cobrarà l'any vinent un sou base de 8.461 euros mensuals, amb 13 pagues, més els incentius que pugui percebre en funció del grau d'acompliment dels objectius fixats prèviament. Aquesta part variable, que dependrà «del nombre de pernoctacions, les xifres de visitants i la bona gestió d'Andorra Turisme» –amb paraules del ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp–, podrà arribar a un màxim de 20.000 euros anuals l'any 2012. L'any següent, és a dir, el 2013, la proporció entre sou fix i sou variable canviarà: la part fixa del sou es reduirà en un 10,15%, mentre que la part variable podrà arribar fins a un màxim de 30.000 euros. Aquestes són les explicacions que va donar el ministre Camp en resposta a la pregunta plantejada pel conseller socialdemòcrata David Ríos en relació amb el gerent d'Andorra Turisme. Camp va reconèixer que es tracta d'un sou elevat, però va assegurar que correspon al preu de mercat i que Budzaku –que era el director comercial de Port Aventura– ha rebutjat una oferta millor per part de Grandvalira.

El ministre de Turisme va destacar que s'han volgut aplicar «criteris empresarials» en relació amb la gerència de l'empresa pública Andorra Turisme. Els socialdemòcrates, pel seu cantó, van dubtar que el perfil «d'executiu agressiu» sigui el més adient per ocupar aquest lloc.

Però aquest no va ser l'únic motiu d'acarament entre el grup socialdemòcrata i el Govern, que ahir compareixia davant del Consell General en sessió de control. La consellera socialdemòcrata Rosa Gili va voler saber quins criteris s'aplicaran a l'hora de valorar si una empresa promou polítiques de conciliació, arrel del que estableix de manera genèrica la Llei d'horaris comercials. Gili va remarcar que no hi ha cap reglamentació específica en aquest sentit, que fixi les mesures concretes que haurien de complir les empreses, a la qual cosa el ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, va respondre que la via és «el diàleg» entre empresaris i treballadors, utilitzant «el sentit comú» com a criteri per arribar a solucions satisfactòries per a les dues parts.

Quant a les sancions aplicables en cas que es detecti l'incompliment de la disposició en qüestió, Alcobé va assegurar que es tracta dels imports establerts pel Codi de relacions laborals per a les infraccions greus, que van dels 501 als 3.000 euros.

En declaracions posteriors a la sessió de control, recollides per l'ANA, el president del grup parlamentari demòcrata, Ladislau Baró, va anunciar una modificació del Codi de relacions laborals, precisament per reduir el marge d'incertesa que ha provocat la disposició addicional sobre conciliació laboral i familiar de la nova Llei d'horaris comercials. A més, Baró va explicar que la voluntat de DA passa per altres aspectes de la normativa laboral actual, tot i que no ha concretat quins, amb l'objectiu de reactivar l'economia de manera compatible amb la protecció dels drets socials.

3,7 milions per al lycée / Durant la roda de premsa posterior a la celebració del Consell General, el ministre Jordi Alcobé també va explicar que el Govern inclourà al pressupost del 2012 una partida de 3,7 milions d'euros, per tal de finançar la part de l'estructura del futur edifici del Lycée d'Encamp fins al nivell de terra. El terreny està situat a Prada de Moles i es troba a 12 metres per sota del nivell de la carretera, motiu pel qual s'ha optat, finalment, per elevar l'estructura en lloc d'omplir-la amb terra.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT