PUBLICITAT

Reclam de justícia per a Pereiras

  • Dues concentracions, una a Santa Coloma i l'altre al poble gallec de Vilarchán, van reclamar ahir una pena justa per als responsables de la mort de l'exresident José Pereiras
P. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Alguns dels assistents en els moments inicials de la concentració envolten la família i els amics més propers de José Pereiras, ahir a Santa Coloma.
Foto: TONY LARA

Les 20:00 hores. Ahir. Silenci. Llàgrimes. Resignació. Més de 100 persones es concentren a uns metres de la benzinera Esso de Santa Coloma, on feia una setmana, José Pereiras moria com a conseqüència d'una baralla i per una ferida mortal al cor provocada per una punyalada. A la mateixa hora a l'aldea de Vilarchán, del municipi de Cerdedo de la parròquia de Quireza a Pontevedra (Galícia), 150 persones, amics i coneguts també es reunien davant de la casa on Pereiras fa set anys havia decidit tornar amb la seva parella, per fer una manifestació pels carrers de la localitat.

La memòria, l'estima, però també el reclam de justícia són els denominadors comuns d'aquestes dues trobades que, envoltades de silenci, abraçades i plors, tot i ser en llocs públics es convertien en un ambient íntim, trencat pels flaixos i càmeres dels mitjans de comunicació.

Als dos llocs una lectura d'un manifest. Les dues dones més properes a Pereiras els van pronunciar. A Santa Coloma, la seva mare. A Vilarchán, la seva parella, Paula Bozas. Les dues reclamen justícia. Una pena justa per als responsables de la mort del que elles estimaven. I amb aquest objectiu als dos llocs s'ha obert un compte bancari per recaptar fons i poder pagar un advocat que defensi la mort de José Pereiras.

La família i amics no volen rendir-se i ahir la mateixa mare manifestava que sortiran al carrer les voltes que faci falta per reclamar justícia. Fent referència al fatídic incident, la mateixa mare va negar que l'andorrà, que portava l'arma i que acompanyava a José Pereiras aquella nit, era amic del seu fill.

La seva núvia, a Galícia, llegia una carta on agraïa el suport rebut i on definia a José com «amic dels seus amics, home amistós, lleial i respectuós». En el mateix lloc, l'alcalde de Cerdedo, José Balseiros, també molt emocionat, va reclamar justícia i va recordar que la víctima havia treballat a l'ajuntament d'aquest municipi gallec.

Una pancarta amb el rètol «Només volem justícia», presidia ahir la concentració en el mateix punt on el dijous de la setmana passada perdia la vida, o millor dit li la treien, José Pereiras de 36 anys. L'escenari es va convertir d'una manera gairebé improvisada en un altar on les fotos de la víctima estaven envoltades de rams de flors i també de ossets de pelutx

A Vilarchán, els amics van passejar dues pancartes amb els escrits «Todos somos José» i «Justicia para José» pels carrers de Vilarchán.

Dos escenaris, dues concentracions, dues poblacions i un únic missatge. El reclam de la justícia. Però també un únic sentiment: l'estima i el record de José Pereiras.

Els mitjans gallecs també es van fer ressò del homicidi ocorregut a Adnorra en el que explicaven que Pereiras ja feia set anys que havia tornat al poble gallec amb la seva parella i que havia viatjat uns dies a Andorra per renovar el carnet de moto, segons asseguren des del Faro de Vigo.

Aquests són els fets definits de dos esdeveniments ocorreguts ahir. Molts cops, la tasca dels mitjans de comunicació, que no és altra que la d'informar, xoca contra moments d'intimitat i no sempre és ben rebuda per aquells que els protagonitzen. En altres ocasions, el dret a la intimitat és també vulnerat per alguns professionals dels media, i aleshores és quan es provoca allò que se'n diu enfrontament entre fonts i informadors. Sigui com sigui, els dos esdeveniments d'ahir són notícia i per això des de EL PERIÒDIC hem intentat descriure'ls fugint de subjectivitats molt recurrents en aquests casos.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT