PUBLICITAT

«Ben encaminats» per presentar candidatura a totes les parròquies

  • La voluntat del PS és trobar l'equilibri entre «experiència i gent nova» a les llistes
ÈLIA ORTS GARRI
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Víctor Naudi i Josep Vila compareixen per exposar com preparen les eleccions els socialdemòcrates, ahir. Foto: ANA / N. M.

Els socialdemòcrates treballen amb l'objectiu de «ser presents a les set parròquies». I «estem ben encaminats per assolir-ho», va manifestar el president del partit, Víctor Naudi, callant així els dubtes expressats per alguns sobre la capacitat de poder fer candidatura a Canillo.

Ja fa dies que el PS treballa en la confecció del programa amb el qual concorreran a les eleccions comunals convocades pel 4 de desembre, però també per confeccionar llistes per disputar-se els comuns. Al principi advertien que es dedicarien els esforços necessaris per participar a totes les parròquies, però que en algunes estaven més mancats d'efectius i que només es presentarien allà on es pogués fer «en condicions».

Ara el discurs ha canviat i «tenim noms per a les diferents parròquies», va afirmar Naudi, alhora que no va voler avançar cap nom. Però de totes maneres, hi ha noms que cada vegada agafen més força. És el cas del de Josep Vila, actual cònsol menor de la capital, que podria repetir candidatura com a segon de Jan Cartes. En aquest punt, el propi Vila va reiterar que està a disposició del partit i que «si hi ha una opció millor, la defensaré». Per contra, el rumor que apunta al propi Naudi per encapçalar la candidatura a Escaldes-Engordany, el president del PS va manifestar que «s'estan treballant altres línies» i que «no hi està predisposat». Pel que fa a Canillo, la parròquia on més dubtes hi ha sobre la possibilitat de fer candidatura, també s'han posat alguns noms sobre la taula. S'ha jugat amb la possibilitat que Gerard Barcia renunciés a l'acta de conseller general per tornar al Comú, però sembla que la idea s'ha acabat descartant.

Malgrat tot, encara no hi ha res tancat. Vila va manifestar, en la roda de premsa que setmanalment ofereix el PS, que s'intentarà confeccionar les llistes «amb els millors candidats disponibles». La idea de base és «buscar l'equilibri entre l'experiència i gent nova». Una idea que no val només per a la renovació dels candidats, sinó també per les idees, segons va explicar Naudi. Així mateix, el comitè directiu que s'ha de celebrar demà ha de decidir, a més de la constitució de la comissió de candidatures, com s'afronten les negociacions per tenir companys d'aventura electoral, si es creu convenient. En aquest punt, Naudi va manifestar que si s'assoleixen acords amb d'altres formacions, seran «benvinguts». De tota manera, entén que la situació és delicada i va reconèixer que la gent s'apunta «al cavall guanyador», i en aquesta ocasió, tant per les aliances com per captar els indecisos, el PS està «al costat més desafavorit».

EL PROGRAMA / El treball de confecció del programa electoral està «molt avançat», segons va informar Vila, que va manifestar que tot i la situació econòmica, «hem de confirmar el compromís amb la ciutadania». Així, va assegurar que el programa estaria «molt enfocat» a les problemàtiques del dia a dia dels ciutadans, a la participació i a la solidaritat. Igualment, Vila va valorar que el document «està agafant una forma molt interessant» i que amb ell volen recuperar la «il·lusió» dels ciutadans. En aquest sentit, el polític de la capital va afegir que «ens neguem a anar només a gestionar».

DISSOLUCIÓ D'ESQUERRA SOCIALISTA / En un altre ordre de coses, el president del PS va «lamentar» la dissolució del corrent Esquerra Socialista (ES) i la baixa de militància d'alguns integrants. Per Naudi, «l'existència d'aquests corrents és positiva», ja que «tot el que sigui fomentar el debat ens enriqueix». En relació a les propostes fetes des d'ES que no consten en l'ordre del dia del comitè directiu de demà, Naudi va manifestar que era precipitat incloure-ho, i més tenint en compte que el calendari electoral ha donat prioritat a d'altres qüestions. Malgrat això, va assegurar que s'han recollit les propostes per treballar-les més endavant i amb temps, ja que algunes s'hauran de plasmar en iniciatives legislatives.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT