PUBLICITAT

DA es constitueix com a partit polític

  • L'objectiu és el «d'unió» per governar els set comuns i completar «la reforma necessària»
E. O. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Mateu, Martí i Bonell a la primera filera de cadires que omple la sala que acull el congrés constituent de DA, ahir. Foto: TONY LARA

Ara sí que ja es pot dir que Demòcrates per Andorra és un partit polític. Ahir es va celebrar el congrés constituent, en el que es va escollir el comitè executiu, l'òrgan de govern de la formació. Aquest estarà format per 19 persones, tot i que només set són escollits pel congrés –«la màxima representació de la voluntat del partit, que el formen tots els membres afiliats»–: el president, càrrec que recau en la persona de Toni Martí; els dos vicepresidents, que són Esther París i Joan Zamora; el càrrec de secretari general serà ostentat per Carles Torralba; el secretari d'organització és Estanislau Sangrà; el càrrec de secretari encarregat de les relacions internacionals serà ostentat per Ladislau Baró; i de la tresoreria se n'encarregarà Josep Àngel Mortés.

El partit recent nascut ja comptava ahir amb més de 160 afiliats i una cinquantena llarga de simpatitzants. Xifres que s'esperava que la nit passada s'engreixessin i ho continuïn fent encara els propers dies.

UNITAT PER CONTINUAR LA REFORMA / El president del partit, Toni Martí, va aprofitar la seva intervenció davant la sala per fer una crida a la unitat. «Guanyar a les set parròquies és més que possible», va declarar, tot afegint que la derrota només es podrà explicar «per la desunió dins de casa nostra». I es va mostrar convençut que s'assolirà: «el que ens farà grans és la nostra unió, que demostrarem aquests dies», abans de presentar les candidatures per a les eleccions comunals. Martí va reclamar aquesta unió per poder continuar tirant endavant la reforma engegada des del Consell General i des del Govern que encapçala, que és «necessària» i que cal completar-la també amb els comuns. En aquest punt, el secretari general de DA, Carles Torralba, va recordar que el partit s'ha constituït «des del consens, amb capacitat de diàleg i patriotisme», ja que el «l'objectiu és Andorra». Així, va apuntar també que «el partit ha de viure del debat», que és «generador d'idees».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT