PUBLICITAT

Engegat el procés per alliberar 15.000 m2 al Parc Central

  • La corporació de la capital demana als propietaris iniciar el pla especial
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La sessió, presidida per Josep Vila i Rosa Ferrer, ahir. Foto: ANA / N. M.

El Consell de Comú de la capital va fer ahir el primer pas per poder treballar en l'alliberament del sòl del Parc Central. Aquest pas consisteix en demanar als propietaris si volen iniciar un pla parcial, i si no volen, el Comú podrà decidir si engegar un pla especial. Així, la corporació calcula que hauria d'obtenir 15.329 metres quadrats a la zona del parc, i podria estalviar una quantitat important en el lloguer. D'altra banda, després de la sessió de Consell de Comú, els cònsols i els consellers de la minoria han comparegut davant la premsa tots junts per escenificar la desaparició de la majoria.

El Comú de la capital vol engegar el pla especial urbanístic necessari per alliberar terreny del Parc Central. Actualment la corporació paga al voltant d'1,2 milions d'euros anuals en concepte de lloguer, i per aquest motiu, si s'adquireix la part que les propietats privades haurien de cedir al Comú, el lloguer es reduiria. Amb la demanda, els diversos propietaris d'aquesta unitat d'actuació tindran un termini de tres mesos per respondre si volen desenvolupar un pla parcial, i si no ho volen el Comú haurà de decidir si fer un pla especial.

La unitat d'actuació del Parc Central inclou la zona de l'aparcament, del riu i alguns vials, arribant fins als 66.360 metres quadrats. La part que obtindria la corporació per a l'ús públic està ubicada al parc, i arriba als 15.329 metres quadrats.

La cònsol major, Rosa Ferrer, va explicar que no s'havia engegat el procés abans perquè la corporació no podia desenvolupar dos plans especials alhora i es considerava prioritari el de l'estadi comunal. Com que finalment s'ha posposat, s'ha decidit avançar en el del Parc Central. Per la seva banda, el cònsol menor, Josep Vila, va manifestar que un i altre no tenen res a veure, però que els dos costen molts diners al mes i per això són els que el Comú vol resoldre abans. Així, Ferrer apunta que encara que no es deixi enllestit, es deixa la feina molt avançada per a la següent corporació, va informar l'ANA.

SUPERÀVIT D'1,2 MILIONS / En la sessió d'ahir també es va presentar el resultat de l'execució pressupostària del primer semestre de l'any, que dóna un superàvit d'1.222.521 euros. Pel que fa a les despeses, s'ha executat un 34,59% del pressupostat, i pel que fa als ingressos un 47,40%. En aquest sentit, la consellera de finances, Begoña Montes, va explicar que s'ha estat treballant en la contenció de la despesa, i que aquesta és la línia que aconsella per a la resta del mandat.

TRENCAMENT DE LA MAJORIA / Després de la sessió van comparèixer davant la premsa la cònsol major, Rosa Ferrer, el cònsol menor, Josep Vila, i els consellers de la minoria, Pere Cervós, Josep Anton López i Jordi Minguillón. Els consellers van explicar que havien decidit fer una sola roda de premsa conjunta, en comptes de comparèixer minoria i majoria per separat, ja que «com que ja no hi ha majoria, no té sentit fer-ho per separat». A més, Vila va expressar que «no té res a veure que s'hagi trencat la majoria per deixar de treballar», i que des de les comissions es continua funcionant. El conseller de l'oposició, Pere Cervós, per la seva banda, va manifestar que «el que hem d'agrair a la majoria és que des del principi sempre hem tingut veu al Comú».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT