PUBLICITAT

Nova ordinació de senyalització d'itineraris d'iniciativa privada

  • La norma busca evitar la confusió i garantir la seguretat dels excursionistes
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La sala de sessions del Comú escaldenc, presidida per Montserrat Capdevila i Meritxell Sangrà, ahir. Foto: COMÚ D?ESCALDES-ENGORDANY

El Comú d'Escaldes-Engordany va aprovar ahir una Ordinació de senyalització d'itineraris d'iniciativa privada que ha estat elaborada i consensuada amb la resta de comuns del Principat d'Andorra. Aquesta normativa sorgeix per respondre a la creixent demanda del sector privat en la promoció d'itineraris que transcorren al llarg de les muntanyes del país. Davant la coincidència de criteris que tots els comuns van mostrar al voltant d'aquesta qüestió, es va acordar, en el marc de la reunió de cònsols, elaborar una proposta d'ordinació de senyalització d'itineraris d'iniciativa privada amb l'objectiu de dotar d'un marc normatiu clar en aquest àmbit, que permeti saber als seus promotors quins són els requisits necessaris per obtenir l'autorització de la seva senyalització.

Aquesta ordinació es fonamenta en dos objectius, d'una banda evitar la confusió i garantir la seguretat dels usuaris dels diferents camins i, d'altra, garantir un impacte mínim en el paisatge.

La normativa, que aprovaran les corporacions en les sessions de Consell de Comú respectives, contempla els itineraris objecte d'aquesta regulació, diferenciant els itineraris temporals, que tenen un període de set dies naturals consecutius, com a màxim, en el cas d'esdeveniments esportius, i els itineraris permanents, tots aquells de durada més llarga.

Qualsevol sol·licitud de senyalització d'itineraris d'iniciativa privada haurà de prioritzar l'ús de suports de senyalització ja existents, situant-los a l'inici de l'itinerari, al seu punt final i a l'encreuament amb altres camins. Així mateix, l'Ordinació estableix que el recorregut dels itineraris només podrà transitar per la xarxa de camins existents, prohibint per motius de seguretat i preservació ambiental, la senyalització d'itineraris fora d'aquests camins.

L'Ordinació també fixa el procediment de sol·licitiud i senyalització, i tots els aspectes relacionats amb la senyalització, la producció, la implantació i la retirada d'aquesta, que s'haurà d'efectuar en un termini màxim de vuit dies naturals des de la finalització de l'itinerari sol·licitat. Així mateix, també es preveu la creació d'un preu públic de marcatge per itineraris permanents, així com la fiança de 300 euros que el sol·licitant haurà de fer efectiva en el moment de la notificació de senyalització.

NOU DIPÒSIT D'AIGUA A LA PLANA/ El Comú d'Escaldes va aprovar provisionalment el projecte de Pla especial de la unitat d'actuació de sòl urbanitzable de la Plana-Part Alta. L'aprovació definitiva d'aquest pla permetrà deslliurar uns terrenys on s'hi ubicarà un nou dipòsit amb capacitat per 5.000 metres cúbics d'aigua.

La corporació, una vegada passat el procés d'exposició pública i rebut el vistiplau de la CTU, cedirà mitjançant un conveni aquest espai a CAPESA per tal de construir-hi un dipòsit soterrat que ha de garantir el correcte subministrament d'aigua potable a la població de la part alta de la parròquia. A la vegada, s'aprofitarà la coberta per ubicar-hi un aparcament per a unes 40 places, ja que el terreny és la sortida cap a la vall del Madriu.

COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA /El Govern i els comuns han aprovat un conveni per la creació de l'Organisme Andorrà de Cooperació Transfonterera (OACT). L'OACT té per objecte participar al règim de cooperació transfronterera en les mateixes condicions que les entitats territorials espanyoles i franceses. L' OACT ha de ser la via mitjançant la qual Andorra operi i cooperi en el consorci de la CTP. Aquest conveni hauria de ser signat pels Cònsols i el Ministre d'Exteriors durant el mes vinent, per tal que Andorra pugui esdevenir membre del consorci de la CTP en el proper consell plenari que tindrà lloc a Tolosa el dia 27 d'octubre del 2011.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT