PUBLICITAT

L'oposició critica que la recollida selectiva no es faci per concurs

  • El Comú aprova modificar el pla d'urbanisme per facilitar les construccions rurals
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ

Periodic
Cònsols i consellers de Sant Julià en la sessió del consell celebrada ahir. Foto: ANA

El contracte per subministrar el servei de recollida selectiva a la parròquia de Sant Julià va ser ahir el principal punt d'enfrontament entre l'oposició i la majoria del Comú a la sessió del consell comunal, celebrada a la tarda. Aquest conveni té un cost de 361.000 euros anuals, xifra que s'hagués pogut rebaixar si s'hagués optat per convocar un concurs, segons va explicar el conseller de l'oposició, Patrick Frases. Aquest punt i l'aprovació de la modificació del pla d'urbanisme per donar més facilitats a la construcció d'habitatges rurals i promoure així aquest sector tant afectat per la crisi, van ser els principals punts tractats en la sessió d'ahir.

El grup de l'oposició considera que, tot i que no s'ha comès cap irregularitat, el tema no s'ha tractat amb prou diligència i critica també que l'actual concessionària tingui una pròrroga de quatre anys amb possibilitat de renovar-la per dos períodes més de dos anys. Per la seva part, des de la majoria indiquen que és un contracte d'interès general i per tant és bo per la parròquia.

Pel que fa al pressupost, el conseller de finances, Joan Antoni León, va explicar que en aquests moments disposen d'un superàvit de més de 261.000 euros i esperen mantenir-lo fins a acabar el mandat.

Seguint l'ordre del dia i a l'àmbit d'urbanisme, el consell va aprovar la modificació del pla urbanístic de Sant Julià per ajudar a la recuperació del sector de la construcció. Així, mentre que fins a la data els habitatges rurals necessitaven 20.000 metres quadrats de parcel·la per poder-se construir, a partir d'ara quedaran condicionats a les característiques i condicions del terreny. «A dia d'avui ja hem rebut trucades d'interessats», va reconèixer el conseller d'urbanisme, Josep Majoral.

Finalment, el Consell del Comú de Sant Julià, com els de la resta de parròquies, es va adherir al conveni per crear un organisme andorrà de cooperació transfronterera i per homogeneïtzar la senyalització dels itineraris d'iniciativa privada a tot el país. Una proposta aprovada a la reunió de cònsols i que ha de passar prèviament per l'aprovació dels diferents consells dels comuns de les set parròquies.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT