PUBLICITAT

Més de 4.000 persones a la beatificació d'Anna Maria Janer

  • L'acte central comptarà amb la presència d'Angelo Amato
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
Beretta i Vives i Ardim, presenten els actes de beatificació, ahir. Foto: ANA / M. C.

Més de 4.000 peregrins i 300 voluntaris participaran en la beatificació d'Anna Maria Janer que es farà el 8 d'octubre a la Seu d'Urgell. Anna Maria Janer, que va néixer a Cervera l'any 1800 i va morir a Talarn el 1885, va ser la fundadora de l'Institut de Germanes de la Sagrada Família d'Urgell i les escoles de la Sagrada Família d'Andorra. L'acte central serà una missa que se celebrarà dissabte i comptarà amb la presència del prefecte de la congregació per a les causes del sants, Angelo Amato, en nom del Sant Pare, Benet XVI. Durant la presentació dels actes, la Reverendíssima Mare General, Irma Beretta, va destacar «la virtut cristiana amable, sense fer diferències entre les persones».

La d'Anna Maria Janer serà la primera beatificació que es fa a la diòcesi d'Urgell. En l'acte hi haurà representació de les comunitats de la Congregació de la Sagrada Família dels onze països on està treballant. La missa de beatificació, que serà l'acte central, se celebrarà en una carpa de 4.000 metres quadrats que ha de donar cabuda als més de 4.000 peregrins que es donaran cita a La Seu. Els actes, però, començaran divendres a la nit amb una vetlla de pregaria que comptarà amb la presència de més de 200 familiars de la Mare Janer. La postuladora de la causa, Pilar Ardim, va voler destacar la participació «del doctor Vives que donarà el seu testimoni del miracle de la Mare Janer», va recollir l'ACN.

L'acte de beatificació comptarà amb la presència d'un gran nombre d'autoritats religioses com: el cardenal-arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez-Sistach; la totalitat de bisbes catalans; el vicepresident de la Conferència Episcopal Espanyola, Ricardo Blázquez; l'abat de Montserrat, Josep Ma. Soler; i autoritats polítiques com la presidenta del Parlament català, Núria de Gispert, el cap de Govern, Toni Martí; i alcaldes de les ciutats amb què Anna Maria Janer va tenir relació.

Els actes de beatificació acabaran dilluns a Cervera, població on va néixer Anna Maria Janer, on se celebrarà una missa d'acció de gràcies presidida pel bisbe de Solsona, Xavier Novell.

La causa de beatificació va començar el 21 de novembre de l'any 1951. El miracle que s'atribueix a Anna Maria Janer és el de curació instantània, duradora i completa, inexplicable a la llum dels actuals coneixements mèdics. La senyora Ana Padrós Sallés, que patia una poliartrosi degenerativa inflamatòria, va demanar la intercessió de la Mare Janer per la seva curació i el dia 9 de juny de 1951 la senyora Padrós es va aixecar de la cadira de rodes i va començar a caminar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT