PUBLICITAT

La FAB treballa fort per mantenir Casals i Olcina a la selecció

  • L'aler és a un pas de fitxar pel Sedis i Tomàs afirma: «Es mereixen que ens trenquem les banyes per ells»
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Rafa Casals i Jordi Olcina, tots dos fins ara membres de la selecció nacional, amb Dani Marín al centre. Foto: TONY LARA

El fitxatge de Rafa Casals pel Sedis la Seu del grup C d'EBA va ser un problema per a la selecció perquè la normativa FIBA diu que si no juga al país, no pot vestir la samarreta nacional. Ara s'amplia amb la sortida del Principat de Jordi Olcina, que de la mateixa manera recalarà –queden serrells– en el club que entrena Carles De Bofarull. Amb això, la tricolor que dirigeix Jaume Tomàs perd les opcions de comptar amb els «dos pilars», segons el tècnic, i la Federació Andorrana de Bàsquet (FAB) treballa fort per poder mantenir-los en la selecció de cara al juny vinent. «Es mereixen, com a mínim, que ens trenquem les banyes per ells», afirma amb contundència Tomàs.

La FAB té opcions, però totes complicades. Una és la nova competició de 3x3 creada per FIBA Europa. El problema és que ara són jugadors amb llicència de 5x5 que juguen fora del país, però s'estudia si poden alhora tenir llicència 3x3 i jugar això dins de les fronteres andorranes. També hi ha una opció que utilitzen altres països però que a Andorra és al contrari per la situació actual: jugadors que resideixen fora d'un petit país en un radi determinat de quilòmetres però que juguen dintre. Amb tot, la diferència clau d'Andorra amb altres països és que al Principat el passaport costa 20 anys de residència, i a d'altres amb un any sobra. La FAB té 8 mesos per fer gestions.

EL SEDIS ÉS ARA EL RIVER DE FA UNS ANYS/El Sedis ha confeccionat un equip ple d'exjugadors del River. A més de Casals i Olcina, hi són també Oriol Olucha –és també en estudi a la FAB perquè l'estiu passat va ser convocat, tot i no competir per lesió– , Albert Ros, Manel Núñez, Bottiroli i Felipe. D'andorrans, a més de Felipe, hi és també Marc Martret. L'equip de De Bofarull ha disputat un partit contra l'Stadium Casablanca de Saragossa on juga Guille Colom (derrota 79-87), i el diumenge juga a Sabadell contra el Sabadell Bàsquet.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT