PUBLICITAT

Tres andorrans a l'ITF Júnior que estrena cinquena categoria

  • Amb només les dues pistes del globus del Serradells, hi haurà 32 tennistes
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Anna Aguareles-Loan, a la dreta, abans d'un partit de l'anterior edició de l'ITF. Foto: TONY LARA

La 12a edició del torneig ITF Júnior que organitza la Federació Andorrana de Tennis (FAT) ha d'assumir que baixa de categoria, que de la quarta passa a la cinquena, i que per tant només tindrà 32 tennistes (16 en el quadro femení i 16 en el masculí), dels quals tres seran andorrans: Toni Pintat a la fase prèvia, Damià Gelabert al quadro final i Anna Aguareles-Loan també en el quadro final. Entre els favorits al títol, en categoria masculina destaca l'espanyol Carlos Bautista com a primer cap de sèrie, el 308 de l'ITF, mentre que en noies l'holandesa Sofie Blom n'és la 414. De nivell, tot i les dificultats, n'hi haurà.

L'ITF Júnior andorrà es disputarà integrament a les dues pistes del globus del Serradells, en les dues pistes i sense la central, que estava en males condicions i era «fins i tot perillosa», segons va dir ahir Jordi Vila en roda de premsa. Així doncs, només dues pistes i la de fora «per entrenar» seran les disponibles. Així mateix, Vila va afirmar que l'avançament de la data d'aquest torneig era «per evitar el fred que fa al globus», ja que al mes de novembre és ja intens. Amb l'absència de la pista central, la reducció de categoria fins a la cinquena i tot plegat, suposa un estalvi d'entre 1.500 i 2.000 euros. En tot cas, la FAT no es planteja matar aquest torneig «perquè dóna presència a Andorra en el calendari, i això no ens podem permetre de perdre-ho.»

A la preinscripció hi van haver 110 nois i 65 noies. La competició arrenca demà dissabte amb la prèvia, que continuarà del dia 3 al 8 amb la fase final. Divendres 7, la final de dobles, i dissabte 8, les individuals.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT