PUBLICITAT

Els bombers reclamen que no es retallin els complements del sou

  • El 85% de la plantilla cobra menys de 3.000 euros, i només hi ha tres persones que superen els 4.000 euros
P. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Representants de les associacions dels bombers exposen els punts del dia a la resta dels membres en l'assemblea extraordinària celebrada, ahir a la nit Foto: TONY LARA

Els bombers volen reclamar al Govern que les retallades anunciades dels sous dels funcionaris s'apliquin al concepte de la base retributiva dels seus sous i no als diferents complements que sumen el total del sou. Així ho van acordar ahir en una assemblea extraordinària conjunta de les dues associacions actuals del cos, l'Associació de Bombers d'Andorra (ABA) i A118, que es van reunir ahir a la nit per tal d'informar detalladament sobre la repercussió de les retallades salarials anunciades per l'executiu. Val a dir que en aquest cos el 85% de la plantilla cobra per sota dels 3.000 euros, segons van informar representants de les dues associacions. «Només tres sous estan entre 4.000 i 4.300 euros i són càrrecs de direcció i de comandaments que porten més de 30 anys treballant», va explicar Joan Torra, vicepresident de l'ABA i portaveu de la plataforma sindical.

Els bombers volen que des de l'Executiu es concreti exactament on s'aplicarà la retallada anunciada, ja que segons expliquen a les seves nòmines no existeix el concepte de sou brut de base. És per aquest motiu que reclamen que la retallada s'apliqui només a la base retributiva, perquè consideren que seria injust rebaixar el sou total on se sumen altres conceptes com el complement específic del torn (per treballar 365 dies a l'any durant 24 hores), el complement de funció repressora i el de risc.

Aquesta és una de les poques qüestions que el Govern deixarà com a marge de negociació sobre el tema de retallades, ja que la congelació de triennis i d'altres mesures anunciades s'han expressat com mesures fixes.

L'assemblea va tenir un caràcter informatiu perquè els bombers tinguessin coneixement de les diferents reunions que ha tingut la Plataforma de sindicats de funcionaris amb el ministre de Finances, Jordi Cinca, sobre les mesures de retallada de sous.

Altres punts eren el guió marcat per la reunió que preveuen tenir amb el ministre d'Interior, Marc Vila, on els bombers exposaran les reclamacions històriques, com és la reglamentació actualitzada del cos especial i d'altres més específiques.

En l'actualitat la majoria dels bombers estan afiliats en dues associacions representatives. A l'ABA hi ha una seixantena de bombers, mentre que l'A118, col·lectiu recentment creat, ja compta amb 46 afiliats.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT