PUBLICITAT

Cucalón i quatre militants més abandonen les files del PS

  • L'antic portaveu d'ES avaluarà si és factible un nou projecte polític després de les comunals
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Reunió de constitució del corrent Esquerra Socialista, el juliol del 2009. A la dreta, girant-se cap enrere, Josep M. Cucalón Foto: ONA MORANTE

el portaveu del corrent intern Esquerra Socialista, Josep Maria Cucalón, i quatre militants més van abandonar ahir al matí el Partit Socialdemòcrata. Després que ES comuniqués la seva dissolució al comitè executiu, alguns membres del corrent han decidit continuar al partit, mentre que altres han optat per donar-se de baixa. Cucalón va assegurar que ell continua sent socialdemòcrata d'esperit –«ho he estat tota la vida»– i va avançar que, passades les eleccions comunals, serà el moment d'avaluar el panorama polític i decidir si hi ha prou gent disposada a treballar en un nou projecte «de caire progressista».

Dilluns a la nit, Cucalón va lliurar a la primera secretària del PS, Judith Salazar, el document on s'informava de la dissolució del corrent intern. Si bé la informació va transcendir als mitjans l'endemà mateix, la voluntat d'Esquerra Socialista era que el comitè executiu tingués temps de discutir el contingut d'aquest document abans no es fes públic –el text lliurat per Cucalón informava, així mateix, de la possibilitat que diversos militants es donessin de baixa del partit.

En declaracions a l'ANA, Cucalón va explicar que, a la darrera reunió d'Esquerra Socialista, hi van assistir pocs militants. De fet, alguns antics militants d'ES ja s'havien donat de baixa del PS després del congrés del mes de juny, mentre que altres, simplement, «estan desencisats». Després d'aquesta trobada, ES va prendre la decisió de dissoldre's.

Sobre el nou comitè executiu, Cucalón opina que, tot i que la manera de fer ha estat diferent, perquè les persones ho són, el resultat ha estat el mateix. De cara al futur, aquest militant històric no descarta res: un nou partit d'ideologia socialdemòcrata o –«¿qui ho sap?»– l'eventual reincorporació al PS «si les coses a dins del partit realment canvien».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT