PUBLICITAT

Mandicó proposa Muñoz perquè l'acompanyi a la llista

  • Demòcrates de la capital espera el resultat de la negociació amb el grup de Ferrer
EL PERIÒDIC
CANILLO

Periodic
Josep Mandicó, en una imatge d'arxiu, acompanyat dels companys d'Unió per Canillo Foto: EL PERIÒDIC

La reunió dels demòcrates canillencs que es va celebrar dimarts a la nit va donar el vistiplau al nom proposat per Josep Mandicó com a candidat a acompanyar-lo de número dos en la llista de les eleccions comunals. Es tracta de Lluís Muñoz Solana, d'un perfil força tècnic però de «molta afinitat personal» amb el candidat a cònsol major, segons va reconèixer Mandicó a l'ANA, que va afegir que creu que «podem fer un bon equip». Muñoz no ha estat massa prolífic en el terreny polític: va ser candidat en les llistes nacionals dels liberals l'any 1993, les primeres de constitucionals, i ha tingut càrrec en l'executiva de CDA+S21. La reunió de dimarts va tornar a ser nombrosa: s'hi van congregar una quarentena de persones afins a Demòcrates per Andorra de Canillo.

LA REACCIÓ / La cònsol menor de Canillo, Dolors Cabot, tot i remarcar que «no estic dolguda» sí que va mostrar una actitud almenys de resignació davant de la preparació de la candidatura de DA a la parròquia canillenca. Segons va dir, tot i que en un temps es va plantejar la possibilitat de presidir els primers llocs de la llista, ara la realitat és una altra molt diferent. «Des de la Comissió no m'han donat l'oportunitat de continuar en aquesta part i no formo part de les travesses que s'hagin donat», va dir Cabot, que no va tenir inconvenient en assenyalar que li hagués «fet il·lusió» formar part de la llista, tot i confirmar que ja és segur que no hi participarà.

La cònsol menor va remarcar que la seva intenció ara és la d'acabar fins a principis del mes de desembre treballant i «amb l'esperit del servei a la parròquia, com a consellera de finances i ara com a cònsol menor», va dir. Després del 4 de desembre Cabot té clar que haurà de tornar a la seva vida professional i personal.

A D'ALTRES PARRÒQUIES / La cursa a d'altres parròquies segueix ritmes diferents. A la capital, les negociacions entre DA i el grup de Rosa Ferrer han d'acabar de decidir l'encapçalament de la candidatura. D'arribar a un acord, Ferrer seria la candidata cònsol major, acompanyada de Carles Torralba. De no fructificar, Torralba, persona de consens entre els dos bàndols dins de DA –els que volen l'acord amb Ferrer i els que no–, seria el número 1, i la candidatura a cònsol menor recauria en la persona de Conxita Marsol.

A Encamp, Units per al Progrés i DA treballen per aconseguir el suport de la família Dallarès, de l'exsíndic Josep, i de l'actual cònsol menor de la parròquia, Gabriel.

A les valls del nord, a la Massana hi ha diversos noms sobre la taula per encapçalar la llista demòcrata: Joan Gabriel, que té el suport d'un sector que creu que mereix un reconeixement després de liderar l'oposició al Consell General la legislatura passada; Jordi Serra, en la ment del sector garrallista; i David Baró, proposat per l'actual cònsol, Josep Maria Camp.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT