PUBLICITAT

Els primers 150.000 quilos de trumfes per a vendre

  • La Fira d'Andorra la Vella serà el primer mostrari de la varietat 'noissete'
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La collita de trumfes d'Andorra, l'any passat. Foto: ACN / N. M.

Ahir va tenir lloc la darrera collita de trumfes relacionada amb el Pla de recerca sobre la trumfa de qualitat, on s'han provat tres varietats noves que es podrien afegir a les tres que ja s'havien aprovat anteriorment. La Fira d'Andorra la Vella serà el primer mostrari de la varietat noissete, que va ser la triada per comercialitzar aquest octubre, i de la que durant aquest proper mes se'n recolliran prop de 150.000 quilos.

La trumfa de qualitat andorrana ja és una realitat, i aquesta tardor es podrà començar a tastar en els plats dels restaurants i comprar-la als supermercats. De les tres varietats que van ser aprovades, finalment només una es collirà aquest octubre, i la triada va ser la noissete. Segons va indicar la coordinadora tècnica de l'Associació de Pagesos, Marisa Luna, es preveu que se'n cullin fins a 150.000 quilograms, i que es puguin començar a comercialitzar entre mitjans i finals d'octubre, informa l'ANA.

RECEPTES / La presentació de la trumfa es farà a la Fira d'Andorra la Vella, que se celebra del 21 al 23 d'octubre, i a banda del disseny amb que es comercialitzarà, també es podrà tastar el producte cuinat de diverses maneres. A la venda, però, no es podran trobar fins que l'associació hagi presentat la constitució com a societat i tingui el registre de comerç.

A més de la Fira, els pagesos confien poder donar a conèixer el seu producte a través de les jornades organitzades per la Unió Hotelera del 29 d'octubre al 27 de novembre. La proposta és que tots els menús que ofereixin els establiments adherits a la campanya Andorra a Taula incorporin algun plat amb la trumfa andorrana.

AMB ELS HOTELS / Luna va assegurar que «ens interessa que el sector hoteler ens faci costat» i que veuen aquesta campanya com una oportunitat per donar a conèixer el producte cuinat i combinat amb altres aliments.

Pel que fa a les noves varietats que es proven aquest any, les tres es va collir ahirs i seran avaluades al llarg de la setmana. Cap a divendres es podrà tenir una primera valoració dels tres tipus, però no serà fins al gener quan es decideixi si alguna compleix tots els requisits.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT