PUBLICITAT

Una segona vida per a la roba

  • Un contenidor prop de la futura deixalleria d'Escaldes recollirà les peces de vestir
ÈLIA ORTS GARRI
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Font i Tomàs durant la presentació del contenidor, ahir Foto: TONY LARA

El Grup Heracles, i més concretament les empreses Pirinenca de Serveis i Contar, vol contribuir a donar una segona vida a la roba. Per això, la primera de les societats ha proporcionat un contenidor on recollir la roba que es queda vella però encara pot ser d'utilitat i la segona l'acull i el gestiona. És a dir, recull la roba i després la porta a Càritas que la redistribuirà i vendrà mitjançant el seu programa Rober. Així s'estableix en el conveni signat ahir entre la responsable de comunicació del Grup Heracles, Sandra Tomàs, i el president de Càritas, Agustí Font.

El contenidor ja està instal·lat a l'entrada de Contar, a l'avinguda del Pont de la Tosca, a la Borda Mandicó, prop d'on s'està construint la nova deixalleria del Comú d'Escaldes-Engordany. Una ubicació «estratègica», «visible i accessible a tothom», a l'entendre de Tomàs i Font. S'hi podrà portar la roba dins l'horari d'obertura de l'empresa, de 8 a 18 hores, i a l'anar a la deixalleria «al mateix temps es podrà portar la roba».

Instruccions d'ús

La roba s'haurà de dipositar al contenidor dins de bosses de plàstic lligades. En aquest, no es podran donar ni calçat ni joguines. I el més important: la roba ha d'estar en relatiu bon estat i «no cal portar-la a la tintoreria» abans de fer-ne donació. Font va insistir amb aquest missatge per desmentir les llegendes urbanes que expliquen que la roba que no ha passat per la tintoreria no és donada als necessitats.

Més enllà, el president de Càritas va explicar que al llarg de l'any passen pel programa Rober al voltant de 25 tones de roba. Les peces són triades entre les que poden tenir una segona vida sent útils per a persones amb recursos escassos. També hi ha una part que gaudeix d'una segona vida convertida en draps.

De cara l'hivern, Font va explicar que es necessiten anoracs i d'altres peces d'abric, «però poden portar el que vulguin». A tot se li dóna sortida. En aquest sentit, va explicar que recentment s'havia dirigit a Càritas una persona que havia estat important per buscar un vestit per assistir a una recepció, i se'n va trobar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT