PUBLICITAT

La família Arguiñano fa costat a Andorra la Vella Gastronòmica

  • Eva Arguiñano oferirà una conferència participativa dedicada a la cuina dolça i les postres
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Juan Maria Arzak, Eva i Karlos Arguiñano Foto: EL PERIÒDIC

La família Arguiñano ha donat suport al certamen Andorra la Vella Gastronòmica. En aquest sentit, Eva Arguiñano oferirà una ponència molt participativa dedicada a la cuina dolça, les postres i la manipulació del pa i els seus derivats. De fet, l'equip representant del congrés internacional, format pel cuiner andorrà Ramon Sasplugas i la xef catalana Montse Estruch, van ser convidats per Eva Arguiñano a Orio i a Zarautz per intercanviar impressions sobre el congrés internacional i per familiaritzar-se de primera mà amb la gastronomia andorrana. Durant la trobada va confirmar que farà de les melmelades andorranes i alguns productes de tardor autòctons els protagonistes de les receptes que presentarà a Andorra la Vella Gastronòmica, informa l'ANA.

La visita es va convocar als estudis de televisió de la productora Bainet a Bilbao, on s'enregistren els programes de televisió de Karlos Arguiñano. L'equip d'Andorra la Vella Gastronòmica es va reunir amb el famós xef televisiu i amb el seu fill Joseba, un dels joves talents de la nova generació de cuiners de la família, que formarà part de l'equip d'assistents d'Eva Arguiñano al congrés. Durant la trobada professional, Karlos Arguiñano es va mostrar molt interessat, i amb una predisposició molt favorable, per conèixer la gastronomia autòctona andorrana, fer-ne difusió i formalitzar contactes comercials amb els productors i proveïdors del país.

Andorra la Vella Gastronòmica reunirà, els propers 13, 14 i 15 de novembre al Centre de Congressos de la capital, cuiners andorrans i les principals espases de la cuina de renom internacional per promocionar la cultura gastronòmica del país. Experts del país com Ramon Sasplugas i Carles Flinch, i figures punteres com la catalana Montserrat Estruch, el suís Alessio Rossi, o la basca Eva Arguiñano, arrodoniran el cartell d'un congrés internacional que té l'objectiu d'aconseguir que la gastronomia andorrana es reconegui fora del país i sigui un reclam turístic.

EL TRINXAT, A LA MASSANA FOGONS / Per altra banda, un altre certamen gastronòmic és el que ens espera a La Massana Fogons on el trinxat serà el plat protagonista, d'aquesta jornada que aquesta tardor arriba a la quarta edició amb la participació d'onze restaurants, dos més que l'any passat. El preu dels menús oscil·la entre els 26 i els 33 euros. Tot i que els menús són tancats, els restaurants s'adaptaran a les necessitats i gustos dels clients i, com ja ha passat en altres edicions, es podran combinar els diferents plats amb altres propostes de la carta, segons va informar l'ANA.

El conseller de Turisme i Comerç, David Baró, va explicar ahir que es tracta «d'una acció de promoció de l'art culinari que ja arriba a la seva quarta edició i que demostra el bon estat de la nostra oferta gastronòmica». Per la seva banda, Josep Maria Troguet, de la Borda Raubert, va manifestar que la Massana és una de les parròquies amb més qualitat i varietat gastronòmica, i per això està convençut que les jornades seran un èxit com ho van ser en les passades edicions. Els restauradors han volgut destacar que el trinxat és un plat típic de tots els Pirineus i que té moltes possibilitats, ja que la base és la patata i la col verda, en alguns llocs també la bleda, però es pot condimentar i acompanyar de molts productes diferents.

Onze restaurants participen durant tot el mes d'octubre en aquest certament gastronòmic. Trinxat a l'andorrana amb bringuera i donja, truita amb rosta i botifarra negra o peus de porc a la brasa amb guarnició de trinxat són algunes de les propostes dels onze restaurants que hi participen: Borda d'Erts, Borda de l'Avi, Borda Raubert, Borda Xica, Borda Xixerella, Cal Silvino, Delizioso, Émo, Eulari de Pal, l'Hort de Casa i Molí dels Fanals.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT