PUBLICITAT

Egeda condona 5,2 milions a Andorra Telecom a canvi de la gestió de la futura societat de drets d'autor

  • El Govern demana un crèdit de 2,8 milions d'euros per fer front a diversos serveis i prestacions socials
28092011_cinca-alcobe
El ministre Portaveu, Jordi Cinca, i el titular d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, durant la roda de premsa d'aquest dimecres.Foto: ANA / N. M.
El Govern d'Andorra i Andorra Telecom s'estalviaran 5,24 milions d'euros en concepte de drets d'autor impagats a Egeda d'abans del 2008. Aquesta és la xifra que ha donat a conèixer el ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, després del Consell de Ministres d'aquest dimecres i que ha reconegut que l'entitat espanyola que gestiona els drets dels productors audiovisuals del país veí no farà pagar. A canvi, Egeda podrà gestionar logísticament la futura societat de gestió de drets d'autor andorrana, que haurà d'entrar en funcionament abans del 30 de juny de 2012, i que posa fi al buit legal que tenia Andorra en aquesta matèria. En canvi, com que no s'ha complert el termini acordat inicialment amb Egeda, que preveia que Andorra tindria la llei de creació de la societat de gestió aprovada abans del 31 de maig del 2011, Andorra Telecom haurà d'abonar els 2,15 milions d'euros pels drets d'autor generats entre l'1 de gener del 2008 i el 31 de maig de 2011. Segons el mateix acord, el projecte de llei de creació d'aquesta societat, aprovat aquest dimecres pel Consell de Ministres, ha d'estar validat abans de finals d'any.
D'altra banda, el Consell de Ministres ha aprovat un projecte de llei de crèdit extraordinari i suplement de crèdit per fer front al finançament de diverses despeses corresponents a serveis i prestacions socials del Ministeri de Salut i Benestar que no tenen dotació suficient fins a finals d'any. L'import ascendeix a 2,8 milions d'euros i el ministre Portaveu, Jordi Cinca, ha explicat que es demanen per pagar despeses que han augmentat des de l'últim pressupost aprovat, que es remunta al 2009, així com per fer front a noves prestacions que han anat apareixent durant l'any 2010.

Concretament, el Govern necessita 1,2 milions d'euros per fer front a les pensions no contributives i prestacions familiars derivades de la llei de la CASS, 727.000 euros per a prestacions econòmiques d'atenció social, 387.000 euros per pagar les pensions de solidaritat de la gent gran, 251.000 euros per pagar el transport públic als usuaris de la tarja magna, i 182.000 euros per fer front a les prestacions per desocupació involuntària.

D'altra banda, el Govern també ha aprovat els projectes de llei de modificació de les tres lleis d'imposició directa, amb l'objectiu de millorar diverses qüestions tècniques i solucionar alguns dubtes i dificultats d'aplicació dels nous impostos. Concretament, es modifiquen la llei de l'impost de societats, la llei de l'impost d'activitats econòmiques i la llei de l'impost sobre la renda dels no residents. El detall d'aquestes modificacions es farà públic en roda de premsa i entraran a tràmit parlamentari a finals de la setmana vinent. Una de les qüestions que s'ha modificat és la desvinculació de l'entrada en vigor de l'impost de societats i d'activitats econòmiques amb el futur impost de TVA.

Finalment, el Consell de Ministres ha aprovat els membres de la comissió nacional de l’acreditació, l'organisme que s'encarrega d'acreditar les empreses certificadores de la signatura electrònica. La comissió passa a estar presidida per Josep Maria Missé, i la resta de membres són el director d'Economia, Albert Hinojosa, el director del Departament de Sistemes de la Informació, Alain Mateu, el cap d'Àrea de Seguretat, Michel Moliné, i Dídac Invernon com a secretari.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT