PUBLICITAT

Cucalón i quatre militants més es donen de baixa del Partit Socialdemòcrata

  • El portaveu d'Esquerra Socialista diu que la manera de fer dels últims mesos l'ha dut a prendre aquesta decisió
28092011_cucalon
El portaveu del corrent intern d'Esquerra Socialista, Josep Maria Cucalón.
El portaveu del corrent intern d'Esquerra Socialista, Josep Maria Cucalón i quatre militants més han abandonat aquest dimecres al matí el Partit Socialdemòcrata. Després que ES comuniqués aquest dimarts la seva dissolució al comitè executiu, alguns membres del corrent haurien decidit continuar al partit, mentre que altres han optat per donar-se de baixa. Cucalón ha manifestat que "em sap molt greu" marxar d'un partit en el que va col·laborar a la seva fundació, però ha afegit que la manera de fer dels últims mesos l'ha dut a prendre aquesta decisió.

Esquerra Socialista va comunicar formalment, aquest dimarts, la seva dissolució al comitè executiu del PS perquè ho fessin saber a tots els membres, i es va informar en el mateix document que hi hauria qui optaria per donar-se de baixa del partit. Així, aquest mateix dimecres al matí, el que era el portaveu del corrent, Josep Maria Cucalón, i altres quatre militants han presentat la seva baixa.

Cucalón ha explicat que en la darrera reunió que Esquerra Socialista va convocar per parlar de la seva situació dins el partit, van observar que hi va assistir molt poca gent, i que una part dels que no hi eren es devia a que havien marxat del partit. Altres, però, no hi van assistir perquè "estan desencisats", i per aquest motiu van prendre la decisió de dissoldre's.

Evidentment, aquest motiu no s'hagués donat si els fets dels darrers mesos haguessin succeït d'una altra manera, i  és que Cucalón recorda que després del darrer congrés del PS, on es va votar el nou comitè executiu, van decidir esperar una mica i donar temps als nous càrrecs perquè demostressin el seu tarannà. Cucalón opina que tot i que la manera de fer ha estat diferent, perquè les persones ho són, el resultat ha estat el mateix, i el nou president i la resta del comitè han pres decisions similars a les de l'anterior. L'exemple més clar que posa és que no es tinguin en compte les propostes presentades per ES fa més d'un any i que s'havia acordat votar al comitè.

Tot i que la decisió és ferma, Cucalón reconeix que "em sap molt greu marxar". Que se sent "com el fill que marxa de casa perquè s'ha enfadat amb els pares", i que tot i deixar les sigles del PS, ell continua tenint una ideologia socialdemòcrata.

Quant al futur, Cucalón diu que "deixaré passar les comunals" i que després, que encara quedaran més de tres anys per a les properes eleccions, ja veurà què fer. Assegura que "si som prou gent i ens veiem amb ganes, podem tornar a muntar un partit progressista". Ara, però, encara queda lluny aquesta opció. De fet, també indica que si dins el Partit Socialdemòcrata hi hagués canvis, "no descarto en un futur poder-hi tornar a militar", però que per ara, dins el partit han vist maneres de fer "molt poc democràtiques".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT