PUBLICITAT

El 12% dels funcionaris del Govern cobra més de 3.000 euros

  • L'Administració té 2.079 treballadors, que sumen 4,6 milions d'euros mensuals en salaris
C. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Funcionaris atenen a ciutadans, a l'edifici del Govern Foto: TONY LARA

Les xifres més actualitzades pel que fa al cens de funcionaris que depenen de l'Administració central estableixen que hi ha un total de 2.079 treballadors. D'aquests, 252, és a dir el 12% del total, tenen un salari mensual superior als 3.000 euros. Per tant, és aquest percentatge de funcionariat el que es veuria afectat per la rebaixa d'entre el 5 i el 10% de salari. La retallada començarà a aplicar-se a partir del proper 1 de gener de l'any vinent.

El 88% dels treballadors de l'Administració restants, 1.827, cobren menys de 3.000 euros mensuals, segons dades facilitades per fonts que estan treballant en la revisió de la llei de la Funció Pública. El 43% cobra entre 2.000 i 3.000 euros i el 45% menys de 2.000 euros. Aquests darrers són els únics que podran beneficiar-se de l'aplicació de l'IPC en els seus salaris.

En cas que l'aplicació de l'IPC superés els 2.000 euros, la pujada només es realitzaria fins aquest límit. Al revés, el mateix. És a dir, si les retallades provoquen una baixada del sou més enllà dels 3.000 euros, aquest es quedarà en el límit dels 3.000.

4,6 milions al mes / En total el Govern destina a pagar als funcionaris prop de 4,6 milions d'euros al mes. Aquests es divideixen en 1,5 milions pels que cobren menys de 2.000 euros, 2,1 pels que cobren entre 2.000 i 3.000 i finalment un milió d'euros pels 252 empleats que tenen un salari de més de 3.000 euros. És en aquesta graella, la que es veu afectada per les rebaixes salarials, on l'Executiu preveu estalviar fins a dos milions d'euros.

En relació a les retallades i a la resta de mesures anunciades pel cap de Govern, l'USdA va voler expressar ahir el seu malestar amb la Cambra de Comerç després que el president de l'entitat, Marc Pantebre, donés suport públicament a la reducció dels salaris de l'Administració. El secretari general de l'USdA, Gabriel Ubach, va enviar dilluns una carta al cap del Govern, Toni Martí, on exposava que la Cambra «no pot posicionar-se com una patronal més, ja que se subvenciona amb diners públics».

D'altra banda, i en ser interpel·lats per les dades del funcionariat, la Plataforma sindical va manifestar que el fet que només 252 treballadors cobrin més de 3.000 euros és una mostra que el problema d'Andorra «no són els funcionaris».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT