PUBLICITAT

Deu mesos de presó ferma per intentar escanyar la seva parella

  • La noia havia retirat la denúncia perquè considerava que era ella qui l'havia provocat
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els passadissos de la Batllia Foto: TONY LARA

el jove que va intentar escanyar a la seva parella arran d'una discussió haurà de complir una pena de dos anys de presó, deu mesos dels quals ferma, a més d'un tractament de desintoxicació a l'UCA. El Tribunal de Corts va adjudicar-li ahir un delicte major de lesions i maltractaments amb crueltat amb perill de mort, a més d'un delicte menor per consum de droga i una contravenció per consum de marihuana.

Els fets es van produir la matinada del 24 d'abril al pis que compartien els dos joves, de 18 i 19 anys. Tots dos havien consumit drogues i alcohol aquella nit, motiu pel qual estaven «molt alterats». L'acusat va admetre durant la vista celebrada al juliol haver escanyat a la víctima i deixar-la anar quan va veure que es quedava sense respiració. A més, una setmana abans dels fets la víctima va declarar que l'acusat li havia donat un cop de puny als llavis, pel qual van haver de posar-li punts.

Segons la declaració de la metgessa que va fer l'informe pericial, la gravetat de les lesions de la víctima indicaven un alt grau de brutalitat, sobretot al coll, que indicaven que hi havia hagut una pressió forta. A més, la doctora va declarar que la víctima es troba en un estat de dependència emocional, i que per això «s'autojustifica i es culpabilitza».

Retirada de la denúncia / Malgrat els fets reconeguts pel processat, la jove va decidir retirar la denúncia interposada perquè considerava que havia sigut ella qui el va provocar. Aquesta postura de la víctima però, no ha alterat la decisió de Corts, que només ha rebaixat en mig any la pena sol·licitada per la fiscalia. Això sí, no li ha concedit la petició d'expulsió definitiva del país.

El processat té expedients oberts a la Batllia des dels 14 anys i actualment està complint presó preventiva. Es troba al Centre Penitenciari de la Comella des de l'abril, és a dir, li queden cinc mesos de condemna ferma. Degut al curt període defensa i processat estudien ara la conveniència o no de presentar recurs al Superior.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT