PUBLICITAT

Desestimada la petició de llibertat pel jove que furtava per «subsistir»

  • Corts el condemna amb una pena de 18 mesos de presó, nou dels quals ferms
C. G.
ANDORRA LA VELLA

El Tribunal de Corts va desestimar ahir la petició de llibertat preventiva sol·licitada per la defensa d'un jove acusat d'intentar robar a nou establiments. Segons la seva justificació, els furts eren conseqüència del fet que no tenia llar ni recursos i que necessitava diners «per subsistir».

Aquesta justificació, però, no ha convençut a Corts, que ahir va dictar sentència i va condemnar-lo a 18 mesos de presó, nou dels quals ferms, per un delicte major de furts amb força. A més, també haurà d'indemnitzar pels danys causats a alguns dels establiments on va entrar a robar. Es tracta de danys que no han cobert les assegurances respectives. Les indemnitzacions sumen 1.330 euros.

El jove, de 18 anys, va reconèixer tots els fets durant la vista celebrada la setmana passada. Va furtar a hotels, a restaurants, a botigues de roba, a una planxisteria i fins i tot a una església evangèlica. En alguns dels casos va entrar per la porta, en d'altres per la finestra i també va trencar alguns vidres. El jove, juntament amb els seus amics, alguns d'ells menors, va furtar menjar i begudes, però també eines per obrir portes i cadenats.

Segons va explicar el processat vivia en un pàrquing després que la seva mare l'hagués fet fora de casa perquè «ni estudiava ni treballava».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT