PUBLICITAT

Un toc andorrà al 'Vocabulari dels grans magatzems'

  • Actualitza l'edició del 1998 i inclou deu andorranismes entre les 577 noves entrades
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Sans, Albert i Griley, ahir a l'edific administratiu Foto: SFG

El nou Vocabulari bàsic dels grans magatzems es va presentar ahir davant dels representants de les grans superfícies del país, informa l'Agència de Notícies. El volum actualitza la primera edició, que data del 1998, incorpora 577 noves entrades sobre productes habituals a les botigues i compta amb una desena de termes andorrans. A més, aquesta versió inclou les llengües anglesa i portuguesa, a banda de català, castellà i francès. El ministre de Cultura, Albert Esteve, va presidir la presentació del Vocabulari, un ambiciós projecte impulsat pel Govern i elaborat amb la col·laboració i l'assessorament del Termcat. Amb les 577 noves entrades i els deu andorranismes que inclou el recull, el nombre total de termes que incorpora el Vocabulari puja 1.585 paraules, seleccionades entre les d'ús més habitual entre treballadors i clients de les grans superfícies.

La directora de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i presidenta del Consorci Termcat, Yvonne Griley, que també va assistir a la presentació del llibre, va destacar la importància d'aquesta eina per fomentar la llengua catalana. En aquest sentit, el ministre Esteve va felicitar el Departament de Política Lingüística pel treball conjunt que s'ha realitzat, durant l'últimany i mig.

Segons Griley, es tracta d'un llibre pràctic i còmode, que a banda d'estar separat per seccions perquè es puguin trobar les paraules seguint els criteris d'una botiga, també estan ordenades alfabèticament.

El ministre va aprofitar l'ocasió per valorar els cursos de formació per a treballadors de grans magatzems que es van posar en marxa l'any passat i que ja han arribat a més de 200 persones, algunes de les quals han assistit a tres mòduls diferents de vint hores cadascun. Aquesta tardor començaran 200 alumnes més del sector.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT