PUBLICITAT

Un grup d'empresaris projecta una plaça de toros a Santa Coloma

  • Els contactes amb empresaris taurins de Catalunya estan avançats per fer realitat el projecte
J. R. BAIGES
ESCALDES-ENGORDANY

27092011_toros
Una corrida a la plaça de toros d'Escaldes, amb banderes andorranes Foto: EL PERIÒDIC

En ple debat sobre la prohibició dels toros a Catalunya i l'última corrida a Barcelona, el passat diumenge, un grup format per quatre empresaris andorrans s'ha posat mans a l'obra i estan preparant la construcció d'una plaça de toros a Santa Coloma, segons ha pogut saber aquest rotatiu. El projecte no està precisament en una fase embrionària, ja que disposen dels terrenys on s'ubicaria aquesta Monumental andorrana i també estan iniciats els contactes a Catalunya amb un altre grup d'empresaris espanyols vinculats amb el món taurí.

El projecte empresarial no pretén entrar en el debat entre animalistes i defensors de la festa, sinó donar forma a una iniciativa empresarial i aprofitar el que per a alguns és una tradició de segles que encara actualment genera uns ingressos milionaris, i que compta amb un nombre importants d'aficionats a Espanya, però també a Catalunya i al sud de França.

Per això, el primer pas que ja està en marxa és trobar una ubicació idònia, que serà en uns terrenys a Santa Coloma. També compten amb l'assessorament i la participació d'empresaris espanyols que estan disposats a col·laborar amb la iniciativa, que no només busca captar als aficionats espanyols, sinó d'altres nacionalitats que visiten cada any Andorra.

BRAUS A ESCALDES / Anteriorment Andorra ja havia comptat amb una altra plaça de toros, situada a la parròquia d'Escaldes-Engordany, exactament on actualment s'hi troba el Monsa, a l'avinguda Carlemany. Va ser inaugurada el 21 de maig del 1961 pels destres Juan Antonio Romero i el català Paco Corpas, actuant a cavall el rellonejador Pepe Atanasio,que van lidiar braus de la ramaderia de Miguel Higüero. Aquesta primera plaça va ser enderrocada amb el temps, i després es va fer una, amb caràcter provisional, davant de l'edifici del Govern, que bàsicament va servir per albergar concerts musicals.

PROHIBICIÓ / El projecte neix després que el Parlament català hagi aprovat la prohibició dels toros en tot el territori. La plaça de toros Monumental va obrir diumenge les portes per última vegada. El Parlament va aprovar el juliol de l'any passat que a partir del 2012 el toreig quedaria prohibit a Catalunya, o més concretament el que s'entén per la festa dels toros, perquè dos mesos després els diputats catalans van blindar la celebració dels correbous al territori, i aquest any se n'han pogut veure uns 600. Diumenge i dissabte el ple de la Monumental de Barcelona va ser total, no només pel cartell , sinó també pel significat de les dues tardes, les últimes per a una plaça inaugurada el 1914.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT