PUBLICITAT

27.400 visitants més aquest agost que al de l'any passat

  • La tendència mensual és del 0,3% positiva, i l'anual de l'1,4%
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Turistes a l'eix comercial durant l'agost Foto: TONY LARA

andorra va rebre aquest agost un total de 1.093.808 visitants. Són xifres que demostren que el mes estival segueix sent el més important de l'any per a l'activitat turística del país. A més, l'agost d'aquest any suposa un lleuger creixement, concretament del 2,5% respecte al mateix període del 2010. Fa un any la xifra va ser de 1.066.423, és a dir 27.378 persones menys que aquest 2011.

Els visitants que van optar per Andorra durant aquest agost creixen també en la seva comparativa amb el mes anterior, el juliol. Aquí la diferència és més pronunciada, concretament de 271.767 persones.

El Departament d'Estadística fa ja dos anys que estableix una fórmula de tendències per determinar amb més exactitud el creixement i decreixement de visitants, tenint en compte els efectes del calendari i els efectes estacionals. Partint d'aquests càlculs es redueixen les variacions però segueixen sent positives: La tendència mensual a l'agost és del 0,3% i l'anual és de l'1,4%.

En la subdivisió entre turistes (els que pernocten) i els excursionistes (els que no pernocten) els primers presenten tendències positives i els segons negatives. La mensual per als turistes és del 2,2%, mentre que l'anual és la que més creix: el 15,6%. Estadística ressalta que totes les nacionalitats de turistes presenten tendències positives tant en la mensual com en l'anual.

A l'altre cara de la moneda, els excursionistes decauen un 0,3% i un 2% respectivament.

D'altra banda, durant el mes d'agost els turistes de totes les nacionalitats presenten una tendència positiva, com també ho fan els excursionistes francesos. En canvi, els excursionistes espanyols, que també són els més nombrosos, presenten tendències mensuals i anuals negatives.

3 de 4 quatre no pernocta / Les dades mostren que de l'1,1 milió de persones que van visitar el país durant l'agost, 827.665 (el 75,7%) van ser excursionistes mentre que 266.136 eren turistes (24,3%).

Respecte als excursionistes, destaquen els excursionistes francesos, que presenten una tendència mensual del 0,7% i una anyal del 8,5%. En canvi, els excursionistes espanyols presenten valors negatius en la tendència tant mensual, d'un 1,1% negativa com anual, de l'11,6%.

Les xifres del període més important de l'any junt amb els ponts i festius en temporada d'esquí mostren que, almenys, el total de visitants no segueix caient. És a dir, que s'està frenant la tendència negativa iniciada des la crisi i que ha comportat una reducció de visitants de vora els tres milions l'any. Només cal veure anteriors mesos d'agost per corroborar-ho. Al 2009 van entrar 1,2 milions, al 2008, 1,3 i al 2004, 1,5.

Al setembre, els operadors turístics van assegurar que l'estiu no havia superat les previsions realitzades.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT