PUBLICITAT

Activitats gratuïtes i portes obertes pel Dia del Turisme

EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El bus turístic Foto: TONY LARA

Des de l'any 1980, l'Organització Mundial del Turisme (OMT) estableix que avui, dia 27 de setembre, és el Dia Mundial del Turisme. Andorra també s'acull a aquesta efemèride i participa proposant als visitants, tant als forans com als nacionals, diverses activitats i portes obertes a les instal·lacions públiques del país, així com algunes de privades. L'objectiu és donar a conèixer el patrimoni andorrà (històric, cultural, natural, etc.) de manera gratuïta i en companyia.

Els Comuns, Andorra Turisme i el departament de Patrimoni Cultural del Govern són els principals actors de la celebració del Dia Mundial. Pel que fa a Andorra Turisme, oferirà sense pagar itineraris del Bus turístic. Al matí el bus sortirà de Sant Julià a primera hora i passarà per Andorra la Vella i Escaldes. A la tarda repetirà el mateix recorregut per portar al visitant per diversos indrets emblemàtics de totes les parròquies.

Pel que fa al Departament de Patrimoni Cultural, proposa una jornada de portes obertes als museus i monuments nacionals. De 10 a 14 hores i de 15 a 18 hores es podrà visitar gratuïtament la Farga Rossell, Casa d'Areny-Plandolit, el Museu Postal, Andorra Romànica, Casa Rull, el Museu Nacional de l'automòbil, Casa de la Vall i el Santuari de Meritxell.

Finalment els set comuns s'adhereixen al Dia Mundial del Turisme oferint recorreguts, visites guiades i portes obertes als museus. El Complex Esportiu del Pas i el del Pas de la Casa també tindran entrada gratuïta.

La principal finalitat del Dia Mundial del Turisme és fomentar el coneixement entre la comunitat internacional i reforçar la importància del turisme i els seus valors socials, culturals, polítics i econòmics. La data es va escollir tenint en compte l'activitat turística a tot el món: correspon al final de l'alta temporada turística de l'hemisferi nord i al començament d'aquesta temporada a l'hemisferi sud.

A Andorra, en les edicions dels darrers anys s'han superat els 2.500 visitants. Aquest any, però, serà complicat assolir aquesta xifra ja que la jornada cau entre setmana.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT