PUBLICITAT

Signat amb Austràlia un nou acord d'intercanvi d'informació fiscal

  • Saboya manté diverses reunions bilaterals per tractar vies de cooperació econòmica
EL PERIÒDIC
NOVA YORK

Periodic
Kevin Rudd amb Gilbert Saboya en l'acte de signatura de l'acord Foto: SFG

Andorra i Austràlia han signat l'acord d'intercanvi d'informació fiscal. La signatura s'ha fet aprofitant la presència del ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, a la 66a sessió de l'Assemblea General de les Nacions Unides, a Nova York. Saboya va rubricar el document dissabte amb seu homòleg australià, Kevin Rudd. Amb aquest, ja sumen 19 convenis d'intercanvi de dades fiscals, 17 dels quals han estat ja ratificats pel Consell General.

El signat amb Austràlia és el primer acord aconseguit en aquest camp pel Govern que lidera Toni Martí. Val a dir, però,que s'estan mantenint negociacions per tancar nous acords d'intercanvi d'informació en matèria fiscal. Entre d'altres, l'Executiu ha anunciat l'inici de converses amb Hongria i més recentment amb la República Popular de la Xina.

Més enllà de la signatura d'aquest conveni amb Austràlia, el Govern va explicar a través d'un comunicat que el ministre d'Afers Exteriors, de viatge a Nova York en motiu de la sessió de l'Assemblea General de l'Organització de les Nacions Unides (ONU), va assistir , acompanyat de l'ambaixador Narcís Casal, a la reunió d'alt nivell del Consell de Seguretat sobre el manteniment de la pau i la seguretat internacionals i la prevenció de conflictes. Aquesta trobada va tenir lloc dijous a la tarda, i la jornada següent, sense abandonar les qüestions de seguretat, es va inaugurar amb la Conferència dels Estats part del Tractat de Prohibició Completa dels Assaigs Nuclears. Segons va informar l'Executiu mitjançant un comunicat, juntament amb Mònaco i San Marino, Andorra es va adherir a la declaració formulada per Polònia, que té la presidència de la Unió Europea aquest segon semestre del 2011.

COOPERACIÓ ECONÒMICA I TURÍSTICA / A més de participar en aquestes reunions, Saboya també s'ha entrevistat amb diversos homòlegs per tractar, entre altres qüestions, vies possibles de cooperació econòmica i turística. En aquest àmbit, el ministre andorrà es va reunir amb els representants de Malta, Pakistan i Eslovènia. Val recordar que recentment una delegació xinesa va visitar el país per aprofundir en les relacions en aquest camp.

A banda, el Govern destaca en el comunicat la participació de Saboya a la recepció oferta dimecres pel president dels Estats Units, Barack Obama. Així mateix, el ministre d'Afers Exteriors va assistir l'endemà al dinar de treball ofert als ministres iberoamericans i presidit pel secretari general de la SEGIB, Enrique Iglesias, com a preludi de la XXI Cimera Iberoamericana de caps d'Estat i de Govern que tindrà lloc a Asunción (Paraguai) el proper mes d'octubre. La trobada va comptar amb la presència de la ministra d'Afers Exteriors i Cooperació d'Espanya, Trinidad Jiménez. Igualment, Saboya va assistir a la recepció oferta en el marc de l'Organització Internacional de la Francofonia pel seu homòleg francès, Alain Juppé, amb qui va aprofitar per repassar els temes bilaterals en curs entre Andorra i la República Francesa.

A més, Saboya va assistir al dinar ofert per San Marino, com a mostra de les estretes relacions bilaterals que els dos països mantenen des de fa molts anys. En el marc d'aquest dinar, el titular d'Afers Exteriors va intercanviar amb la ministra Mularoni impressions sobre el procés actual d'acostament a la UE per part dels petits Estats i sobre els efectes de la crisi internacional.

Com en d'altres ocasions, el ministre va mantenir una trobada amb els andorrans residents als Estats Units.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT