PUBLICITAT

Salut inicia la campanya contra la grip amb l'adquisició de 6.000 vacunes

  • L’objectiu és disminuir la morbimortalitat causada per la grip en els grups de risc
  • El període de vacunació s'allargarà fins al 30 de novembre
27092010_vacunes
Un home rep la vacuna de la grip, aquest matí. Foto:ANA
El Ministeri de Salut i Benestar ha iniciat aquest dilluns la campanya de vacunació contra la grip estacional. L’objectiu és disminuir la morbimortalitat causada per la grip en els grups de risc, mitjançant la seva vacunació. Per aquest motiu s'han adquirit 6.000 dosis d'Influvac de laboratoris ABBOTT S.A, amb la composició recomanada per l’OMS. El període de vacunació s'allargarà fins al 30 de novembre
La vacuna serà gratuïta per a grups de població considerats d'alt risc de patir complicacions, és a dir, persones sanes de 65 anys o més; persones a partir de 6 mesos d’edat que viuen en residències sociosanitàries o que presenten algun factor de risc com malalties cardiovasculars i/o respiratòries cròniques (inclou l’asma), Síndrome de Down, malalties metabòliques cròniques, disfunció renal, immunosupressió o hemoglobinopaties, o obesitat mòrbida.

També entren en els grups de risc els nens i adolescents, entre 6 mesos i 18 anys, amb tractament de llarga durada amb àcid acetilsalicílic, pel risc de desenvolupar una síndrome de Reye després de la infecció gripal, i les dones embarassades.

La vacuna també serà gratuïta per a les persones que poden transmetre la malaltia a individus d'alt risc, és a dir, personal sanitari o d'assistència domiciliària; treballadors de serveis comunitaris essencials; i interns i treballadors del centre penitenciari.

La vacuna es pot rebre als Centres de salut i els Centres d’atenció primària amb recepta mèdica (excepte les de 65 anys o més, que no necessiten recepta); als consultoris mèdics que han decidit administrar vacunes; les persones que viuen en residències sociosanitàries, a la mateixa residència; i el personal sanitari i sociosanitari al seu lloc de treball.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT