PUBLICITAT

L'aliança entre UL i DA a Sant Julià està més a prop

  • Pintat la dóna quasi per feta mentre que els demòcrates tenen més dubtes
J. R. B.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El cònsol Josep Pintat. Foto: TONY LARA

Sant Julià de Lòria travessa un procés similar al d'Andorra la Vella, però en aquest cas l'aliança està prenen forma. Unió Laurediana anirà en el primer lloc que li permetrà seguir ocupant la cadira de cònsol major, en una parròquia on el resultat no dóna peu a cap sorpresa, mentre que un membre de DA anirà de segon. Repartiment equitatiu i ja està. El cònsol major, Josep Pintat, ha comentat en petit comitè que les converses avancen pel bon camí, i de fet la setmana passada va mantenir una reunió amb el cap de Govern. El pacte, si se li suma la incorporació de Segle 21, assegura el triomf el 4 de desembre.

A DA, però, hi ha més dubtes, doncs un sector seria partidari d'aprofitar la inèrcia de les passades eleccions generals per intentar l'assalt en solitari al Comú lauredià. És una ocasió única per desbancar UL del seu feu on sembla inamovible, però tot indica que no s'assumirà aquest risc

Un altre tema són els candidats, tant el primer com el segon. S'han posat sobre la taula diverses alternatives, com Adrià Pintat (fill d'Albert Pintat), que veu incompatible exercir el càrrec de cònsol amb la seva activitat professional. Joan Albert Farré, exconseller d'UL que va liderar la candidatura la primavera del 2005, és un altre dels noms que sonen amb força.

A la Massana també s'ha de concretar la llista entre les diferents sensibilitats properes a DA. Joan Gabriel té el suport d'un sector que creu que mereix un reconeixement després del seu paper liderant l'oposició al Consell. Jordi Serra està en la ment del sector garrallista, i David Baró és l'alternativa del cònsol, Josep Maria Camp, i un polític que reuneix el perfil de renovació que tant bon rèdit ha donat fins ara a DA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT