PUBLICITAT

Ingressen a la Comella dos dels implicats en l'homicidi

  • Després d'hores de declarar, la batlle dicta presó per a un andorrà i un peruà
C. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Flors en record a la víctima on es va produir l'homicidi, a Santa Colom Foto: TONY LARA

La matinada de dissabte a diumenge, i després d'hores de declaracions, la batlle que porta el cas de l'homicidi de dijous passat va dictar presó per a dos dels quatre inculpats. Va ser al voltant de les dues de la matinada quan van entrar al centre penitenciari de la Comella els presumptes responsables d'uns fets que van acabar amb la mort de José Pereiras, un jove gallec que havia vingut a Andorra a visitar a la seva família. Els empresonats són el company de la víctima, andorrà, i un dels dos peruans amb els que es van encarar.

D'aquesta manera la batlle ha dictat responsabilitats per les dues parts de la baralla. La part que presumptament l'hauria iniciada després de fer algun comentari a les acompanyants dels dos joves peruans, i aquests darrers.

En total, van ser quatre els detinguts per l'enfrontament de la matinada de dijous a l'exterior de la botiga d'una gasolinera de Santa Coloma, davant la Borda Mateu. Els dos restants i que no han entrat a la presó són un jove andorrà que va fugir del lloc dels fets i va ser detingut amb posterioritat, i el company peruà.

Des dels fets els implicats han estat aïllats per tal de fer-los declarar per separat. Amb tot, però, la tasca ha estat complicada ja que s'han encobert i acusat entre ells. Va ser divendres quan els detinguts van ser posats a disposició judicial. Ahir de matinada la batlle va cloure que dos dels quatre havien d'ingressar a la presó.

L'andorrà empresonat va treure una navalla durant la discussió. Una navalla que va acabar amb la vida de José Pereiras. Ara la Justícia serà l'encarregada de determinar qui va ser l'autor de la ganivetada al cor del jove gallec de 36 anys, exresident al Principat. Contra ells poden caure càrrecs per delicte d'homicidi i delicte contra la integritat física i moral.

D'altra banda, dissabte a les onze del migdia es va celebrar l'enterrament de Pereiras. L'església de Santa Coloma va ser l'escenari perquè familiars i amics donessin l'últim adéu al jove gallec.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT