PUBLICITAT

Andorra la Vella estudia crear aparcaments per a residents

  • El projecte planteja descomptes de fins al 50% per als ciutadans que viuen a la capital
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'aparcament del Trillà, la nova zona inaugurada pel Comú aquest estiu Foto: ÀLEX LARA

el Comú d'Andorra la Vella està estudiant la possibilitat de crear zones d'aparcament per als residents. La iniciativa permetria als ciutadans de la parròquia poder aparcar a la zona blava pròxima al seu domicili amb un descompte d'entre un 20% i un 30% sobre el preu habitual. Paral·lelament, des de la Corporació també hi ha la voluntat de crear un abonament mensual similar a una carta de residència, que en aquest cas permetria al resident gaudir d'un 50% de descompte. És a dir, a l'estil de l'àrea verda que s'aplica a Barcelona.

Per poder-ho portar a terme, però, cal una inversió important de gairebé un milió d'euros, ja que caldria renovar totes les màquines dispensadores de tiquets de zona blava. Les actuals són massa antigues per permetre aquesta opció. Així ho va explicar a l'ANA el conseller de Circulació d'Andorra la Vella, Manel Bal.

Bal va reconèixer que la inversió és molt elevada, però que s'ha trobat una empresa disposada a instal·lar els nous parquímetres i a cobrar el cost de la recaptació, amb una concessió a sis anys. Després d'aquest període, les màquines passarien a ser propietat del Comú.

Bal va informar que va portar la proposta a la reunió de majoria realitzada abans de l'estiu i tothom va veure-la amb bons ulls. Però a causa dels últims esdeveniments, que han portat al trencament de la majoria després de l'escissió de la cònsol Rosa Ferrer del PS, considera que seria més lògic posposar la decisió fins al pròxim mandat. Si depengués d'ell, «ja ho hagués tirat endavant», però és conscient que es tracta d'una decisió «bastant política».

UNA DEMANDA DE LA CIUTADANIA / El conseller va afegir que és projecte que volia tirar endavant ja des de l'inici del mandat, i que permetria que els residents paguessin menys per aparcar els seus vehicles a la seva zona. De fet la proposta també ha estat reclamada en diverses ocasions per la pròpia ciutadania. En aquest sentit, l'Oficina d'Atenció Ciutadana ha rebut diverses demandes, així com d'altres queixes per manca d'aparcament a la parròquia.

I és que les complicacions per trobar lloc per aparcar a la capital són un element que des de sempre ha preocupat a la Corporació. La darrera inversió important ha anat en aquesta direcció. Es tracta del pàrquing del Trillà, a la rambla Doctor Molines, inaugurat aquest agost. L'equipament s'ha pogut fer gràcies a un conveni amb Casa Molines. Disposa de 112 places, té una superfície 2.818 metres quadrats. Està regulat per barrera.

Actualment la capital té més de 7.500 places de pàrquing, públiques i privades.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT