PUBLICITAT

Més de 14.000 persones visiten la Vila Medieval

  • El bon temps, les justes i el sopar, claus de l'èxit de la fira laurediana
L. F. M.
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Una de les rues que van tenir lloc dissabte a la Vila Medieval de Sant Julià de Lòria. Foto: TONY LARA

El conseller de Turisme i Comerç del Comú de Sant Julià de Lòria, Enric Naudi, va dir ahir que el balanç de la novena edició de la fira medieval, que va tenir lloc aquest passat cap de setmana a la parròquia, «és molt positiu». En el moment de fer les declaracions, a la Plaça de la Germandat hi tenia lloc l'actuació de l'Esbart Santa Anna, i la parròquia seguia encara ahir a la tarda «plena de gent». Segons Naudi, «creiem que han visitat la fira unes 14.000 persones».

alta afluència/Per a Enric Naudi, una de les claus per les quals hi ha hagut una bona afluència aquest any ha estat el bon temps: «hem tingut molta sort perquè ens ha respectat, i només va ploure una mica dissabte al migdia». L'altre punt a destacar és l'activitat estrella de la Vila Medieval, les Justes, a les quals dissabte a la tarda van assistir prop de 600 persones. Amb els diners de les entrades van aconseguir 800 euros destinats a Càritas Parroquial. I finalment, la novetat d'aquest any, el sopar medieval, que va comptar amb l'assistència de 240 persones. Tot i que la gent «no sabia molt bé en que consistia», va ser un èxit; és per això que Naudi va dir que es podria repetir de cara a anys vinents, però «millorant-lo una mica la pròxima vegada». perquè sigui més interessant». Entre els comerciants el balanç final del cap de setmana va ser divergent; depenen del producte que venien, alguns en van fer balanç molt positiu, altres no tant, segons va explicar Naudi.

La parròquia laurediana ha estat immersa en l'època medieval les parades, els saltimbanquis, les vestimentes, els cavallers, espases, malabaristes...I per acabar, ahir a la nit van tancar les portes a la fira l'espectacle pirotècnic i els malabars de foc, que van ser els encarregats d'acomiadar la vila fins l'any vinent.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT