Les errades i la falta de ritme castiguen el VPC en l'estrena

• L'equip, que pateix amb les lesions de Kirikaixvili i Magallón, no troba el camí de l'assaig davant del Saint Girons
R. M. S.

Aturar els francesos era el primer treball dels andorrans, que tampoc no van crear perill en atac Foto: TONY LARA

El Saint Girons va fer dolent el VPC Andorra, que ahir no va trobar el ritme enlloc i, a més, va cometre tantes errades tant en atac com en defensa que guanyar es va convertir, gairebé d'inici, en una quimera. El conjunt francès es va endur els punts del Camp del Consell en el primer partit de Lliga a Honor, amb un contundent 7-19. A més, va ser un dia de lesionats: Magallón al turmell, Kirikaixvili amb un trencament muscular al bessó, Jamrulidze amb problemes al genoll –tot i que va acabar– i Roger amb un turmell per mirar que no el deixava caminar. És el primer matx de la temporada, queda molt, i tampoc no hi ha cap objectiu concret –l'ascens és impossible, per imperatiu de la Federació Francesa–, però s'ha de reaccionar.

Les coses no pintaven bé quan als dos minuts de joc el VPC ja havia fallat una penalitat, i molt pitjor es va posar tot quan al minut 7 el Saint Girons va aconseguir el primer assaig, amb transformació inclosa: 0-7. Però quedava molt partit, i llavors es podia pensar en recuperar el terreny perdut, trobar les bones sensacions i donar-li una alegria al públic que, en tot cas, tampoc no va omplir el Camp del Consell per veure l'estrena a la competició de l'equip que dirigeix Michael Broad.

Als 17 minuts, Barkalaia va tenir possiblement l'ocasió per tornar la moral als andorrans gràcies a una penalitat, però el seu xut, ben dirigit, es va topa amb el pal per a sorpresa dels espectadors. A partir d'aquí, el desastre va venir sol.

Als 24 minuts de joc els francesos van augmentar l'avantatge fins el 0-10 amb una penalitat, i amb una altra tres minuts més tard la cosa es va posar en 0-13. En el 36, el Saint Girons fins i tot va tenir una nova ocasió per obrir espai en el marcador, però ara la penalitat no va entrar. A la banda ja hi eren Jamrulidze, amb problemes al genoll, i Kirikaixvili, amb un trencament al bessó que l'impediria tornar al camp.

El primer assalt va acabar i el segon no va mostrar res diferent. Barkalaia va veure targeta blanca –era la segona dels andorrans, després de la de Fité de la primera part– per una acció defensiva que va acabar en penalitat que, per sort, el Saint Girons no va anotar, però si això era en el minut 46, en el 47 els francesos sí que van encertar amb el cop de càstig (0-16). Tot pintava mal, i pitjor va anar amb la retirada per lesió de Magallón i la següent de Roger. L'equip feia aigües.

Només una llarga acció de conjunt en el minut 67, amb canvis de direcció de dreta a esquerra i molta lluita, el VPC va poder trobar un espai per on fer l'únic assaig del matx. Va ser obra d'Abelló, que es va encarregar de transformar (7-16). Els ànims va semblar que canviaven, però el conjunt francès, amb molt ofici, va aturar el VPC com i quan va voler. Així, el marcador només es va moure quan el Saint Girons va sumar de nou amb un altre cop de càstig que va deixar el 7-19 definitiu al marcador. La pròxima jornada,el VPC hauria de reaccionar.