PUBLICITAT

Fort i Riu vencen a la triatló que frega el centenar de participants

  • Rècord absolut en la 10a edició en triplicar la xifra de l'any passat i duplicar la de fa dos
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
D'esquerre a dreta, Fort, González i Salles, que van completar el podi masculí ahir a la 10a edició del triatló Foto: TONY LARA

En total ahir hi va haver gairebé cent participants a la festa de l'esport múltiple que va proposar el Club Triatló Serradells, el triple que l'any passat i el doble que fa dues edicions, quan es va establir el rècord d'inscrits. Hi havia tres proves, la triatló (400m de natació, 16km de ciclisme i 3,5km de cursa a peu), l'aquatló (400m, 3,5km i 200m) i la triatló de peques que va donar l'oportunitat als nens d'entre 7 i 14 anys de provar aquest esport. A nivell esportiu, els vencedors a la triatló van ser Eloi Fort en categoria masculina, i Gemma Riu en femenina, mentre que en l'aquatló es van imposar Pablo Feo i Maria Ambar.

La cursa reina va comptar amb una cinquantena de participants d'entre els quals els més ràpids van ser Fort i Riu. En categoria masculina, la lluita va ser tancada entre els membres del Club Triatló Serradells, ja que Fort va haver de lluitar per desfer-se d'Èric Salles i Sergi González. Fort va completar el recorregut en 46min 38s, més d'un minut més ràpid que Salles (47min 45s), i gairebé dos sobre González (48min 17s), que va patir una caiguda amb la bici sense conseqüències, excepte un fort cop al maluc.

En dones, Riu va parar el crono en 1h 03min 22s, gairebé dos minuts millor que Judit Arbós (1h 05min 08s). La lluita per la segona plaça va ser interessant perquè Arbós la va mantenir per segons: Silvana Venini va arribar a només 27s.

TRIATLÓ PER EQUIPS / Una lluita paral·lela va ser la de la cursa per equips, on es va imposar el bloc de Ridaura, Ferreira i Mendez (45min 41s) sobre l'equip femení format per Solé, Fargues i Lynde. En tercera posició van acabar Martínez, Mellado i Pons.

La competició va tenir la piscina de Serradells d'escenari en el primer sector. Es van completar allà en un circuit circular els 400m de cursa, per marxar en bicicleta fins a la rotonda de la Margineda i tornar en dues voltes, deixar de nou la bici i córrer els 3,5km del rec de l'obac.

AQUATLÓ PER ALS NEDADORS / La cita va tenir altres proves, com l'aquatló, on es van imposar dos joves nedadors. En nois, Pablo Feo va ser el més ràpid, seguit per Artur Perera, mentre que en tercera posició van fer idèntic temps Miquel Oliveros i Guillem Bringué. En categoria femenina, Maria Ambar va vèncer a Nàdia Tudó, segona, i Montse López, tercera. Els dos podis estaven plens de joventut i futur.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT