PUBLICITAT

El millor entre els més selectes

  • Fanático guanya el Memorial Marquesa Viuda de Diezma al millor cavall de línies pures espanyoles
EL PERIÒDIC
SEGOVIA

Periodic
Dues imatges de Fanático, cavall de la Eugassada Vall d'Ordino, durant el campionat d'Espanya a Segòvia Foto: EL PERIÒDIC

Segòvia ha acollit el 32è campionat d'Espanya de cavalls àrabs, que aplega cada any els millors cavalls de pura raça més selectes d'Espanya. Entre la crême de la crême i havia Fanático, que ha deixat empremta.

El cavall, propietat de la Eugassada Vall d'Ordino, situada a Arans, va competir la setmana passada (dissabte) en la categoria de sementals de 4 a 6 anys en la qual va destacar amb una tercera posició amb 88 punts, un menys que l'Abha Orix de Sierra Gorda de Querétaro (Mèxic) i dos menys que l'Abha Peshawar, de la Ganaderia Ses Planes de Mallorca, una de les més tradicionals que existeixen al país veí, que es va endur el triomf.

Diumenge no es van acabar els reconeixements per a Fanático. Era el dia dels premis especials i el cavall de la Eugassada Vall d'Ordino va ser distingit amb el trofeu Memorial Marquesa Viuda de Diezma, guardó per al cavall amb més alta puntuació de línies espanyoles i que va entregar en persona el president de la Associació Espanyola de Criadors de Cavalls Àrabs (AECCA), Pedro Afán de Ribera.

750 naixaments a l'any

Es calcula que cada any neixen al país veí prop de 750 cavalls àrabs de pura raça, alguns dels quals poden arribar a tenir un cost de 200.000 euros. Avui en dia hi han més de 7.000 hembres i prop de 6.000 mascles, destacant per sobre de la resta les comunitats d'Andalusia, Galícia, Balears i Catalunya. Fanático, per tant, està en les millors mans per continuar rebent reconeixements tant a nivell català –una de les comunitats amb més afició– com espanyol. A Segòvia s'hi van donar cita 54 exemplars –deu menys que l'any passat– de 15 punts diferents d'Espanya.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT