PUBLICITAT

El Govern licitarà l'heliport el primer trimestre de l'any que ve

  • El plec de bases del concurs internacional obert es publicarà el mes de novembre vinent
P. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'heliport de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell és usat per a les urgències mèdiques. Foto: EL PERIÒDIC

el tercer punt de sortida de cara a altres destinacions turístiques o de negoci que vol tenir Andorra ja té dates marcades al calendari. El proper mes de novembre es publicaran les bases del concurs internacional que serà obert. I en el primer trimestre de l'any vinent, el més aviat possible, el Govern licitarà aquesta obra.

Tal i com ja va avançar aquest rotatiu, la construcció de l'heliport públic és una de les prioritats del Govern que també es preveu com a mesura per reactivar l'economia. Segons va explicar el ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, en aquest concurs públic internacional hi poden participar empreses nacionals. El que es tindrà en compte a l'hora de la licitació no serà només la proposta constructiva de la nova infraestructura sinó també la gestió de la línia de vol.

Ara per ara s'està ultimant el contingut del plec de bases de l'heliport que marcarà les condicions de les propostes empresarials que s'hauran de presentar. Es preveu tenir-lo acabat en els pròxims dies.

De fet des del Govern ja s'han debatut algunes propostes sobre l'heliport. Algunes parlen de l'ubicació i d'altres sobre el model de gestió, sense condicionar cap tipus d'indret on instal·lar-lo.

Les possibles ubicacions que s'han apuntat per a l'heliport són el Roc de Patapou –al pic del Carroi–, a la zona d'Encorcers –a la capital–, prop de la gossera a la Duana de la frontera hispanoandorrana, i una altra a Ordino. Tot i tenir aquestes ubicacions previstes, per diferents propostes anteriors, des de l'Executiu no es descarta que hi puguin haver d'altres, segons el titular de Territori.

El plec de bases tindrà un caràcter obert, i la ubicació presentada serà independent. Es tracta de reunir unes condicions conjuntes entre el lloc proposat però també el model de gestió.

L'heliport ha estat presentat per l'actual Executiu com una infraestructura necessària per al nou model econòmic que vol ser obert. Amb aquesta nova entrada i sortida del Principat, a través d'helicòpters que podran tenir una vintena de places, els turista, l'emprenedor i l'home de negocis tindrà a poc de temps les ciutats o destinacions turístiques que necessiti.

Alcobé també va parlar de la forma del finançament d'aquesta infraestructura. Davant de la retallada en inversions i de la necessària contenció de l'Administració, el que s'ha decidit és que el sistema de finançament d'aquesta infraestructura sigui per sistema de concessió, pel qual el constructor es farà càrrec del cost de la inversió que anirà recuperant amb la gestió de l'heliport.

L'heliport vol acostar Andorra dues hores de principals nuclis urbans europeus, i per aquest motiu l'Executiu ha apostat fort per aquest projecte, perfilant ja el calendari de concessió i licitació de l'obra perquè sigui una realitat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT