PUBLICITAT

El Museu de l'Aigua obrirà les portes a principi d'octubre

  • L'equipament ja està enllestit i només falta tancar elements de la instal·lació interior
C. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El Museu de l'Aigua Foto: ÀLEX LARA

Amb un lleuger retard, això sí, però la inauguració del Museu de l'Aigua d'Escaldes-Engordany està a punt de ser una realitat. L'obra ja està pràcticament a punt i només falta concretar una data en la qual quadrin les agendes de les personalitats polítiques, ja siguin comunals com del propi Govern. Aquesta data, però, no s'allargarà més enllà de la primera quinzena d'octubre. El dia que més sona és el dimarts 11.

L'equipament, de 446 metres quadrats, ja està finalitzat i només falta acabar petites instal·lacions internes relacionades amb el museu que acollirà al seu interior: un centre d'interpretació de l'aigua i la Vall del Madriu. Fonts comunals van explicar que s'estan acabant d'enllestir aspectes relacionats amb l'àudio i les projeccions que el visitant podrà contemplar un cop a l'interior.

El que ja funciona al 100% és la cascada de l'exterior. Juntament amb els entorns s'ha convertit en un element turístic més de la parròquia aquest estiu, un fet que ajuda a dinamitzar la part alta d'Escaldes-Engordany. El Comú es mostra satisfet amb l'acollida que ha rebut per part dels visitants i també dels propis escaldencs.

2,2 MILIONS D'EUROS /El projecte global va ser adjudicat a l'empresa PIDASA amb un cost total de 2,2 milions d'euros. Pel que fa als entorns, des del pont de la Tosca es pot observar una caixa de cristall coberta per una cortina d'aigua, tallada per un pont de vapor, una instal·lació que va ser inaugurada durant la festa major de la parròquia. Els dispersors de vapor, el pont i l'embelliment del passeig han costat al Comú 300.000 euros.

L'edifici està concebut per acollir instal·lacions punteres de climatització, enllumenat i sistemes tecnològics que permeten incorporar accions i efectes singulars. I tot centrat en donar a conèixer el concepte d'aigua termal del qual es beneficia la parròquia, juntament amb la Vall del Madriu, protegida per la Unesco.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT