PUBLICITAT

Examen a hereus i pubilles

  • El Comú d'Escaldes - Engordany fa les proves a representats de 36 poblacions catalanes
EL PERIÒDIC
ESCALDES - ENGORDANY

Periodic
Alguns hereus aplaudeixen durant la cantada d'havaneres, ahir Foto: ANA/ N. M.

Amb motiu de la Capitalitat de la Cultura Catalana d'Escaldes-Engordany, aquest cap de setmana es troben al Principat centenars de visitants de diverses poblacions catalanes que han vingut a participar en l'elecció de la pubilla i l'hereu de Catalunya o a acompanyar els candidats.

Ahir al matí van començar els exàmens als hereus i pubilles de 36 poblacions catalanes a la sala d'actes del Comú d'Escaldes-Engornday. A primera hora, va tenir lloc la recepció dels visitants amb un acte de benvinguda, i a les 10.30 horesvan començar els exàmens escrits, que segons van explicar a l'ANA alguns dels hereus i pubilles, no va ser excessivament difícils. Encara els hi quedava, però, superar les entrevistes personals, on els candidats havien de mostrar les seves millors qualitats per poder ser proclamats, avui, pubilla i hereu de Catalunya.

Superar les proves

La primera prova, l'examen escrit, va ser tipus test, que segons l'hereu de Riudaura, Pere Costa, «m'ha anat mitjanament bé, sobretot pel que fa a actualitat». Les preguntes que més li van costar van ser les de dates concretes o algun president d'anys enrere. La pubilla de Ripoll, Carla Escarrà, per la seva banda, va assegurar que li havia anat molt bé i que abans de fer-la tenia la sensació que aquesta prova «seria molt més difícil».

Al Pere i a la Carla, però, encara els quedava per davant l'entrevista personal. Alguns ja l'havien tingut al matí i altres, van haver d'esperar a la tarda. En Pere,però, va assegurar que per aquesta prova no calia preparar-se. «S'ha de ser natural i espontani, perquè has de mostrar com ets tu de veritat».

Ahir també es van celebrar les havaneres a la plaça Coprínceps i la inauguració de l'exposició d'ofrenes al vestíbul del Comú, amb les cistelles que han portat els representants de cada població, amb productes típics de gastronomia, decoració i cultura. La proclamació de la pubilla i l'hereu serà avuia les 12.30 hores al pavelló del Prat Gran.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT