Primera victòria de conjunt

• L'Hotels Plaza obre la temporada amb un treballat triomf davant del Burela i amb ?hat-trick' de Cabinho
R. M. S.

Jona intenta la vaselina des del mig del camp, en una acció espectacular que per ben poc no va ser gol Foto: TONY LARA

Primera victòria de l'Hotels Plaza a la Segona Divisió espanyola i triomf essencialment d'equip. 6-3 per als locals que posen les seves cartes sobre la taula: treball de conjunt, esperit de lluita, esforç. Els ingredients que aportarà l'equip sense golejador, que pensa en velles glòries per marcar: ahir, ‘hat-trick' de Cabinho.

L'Hotels Plaza va voler demostrar d'inici que tenia més opcions de les que semblava davant de l'equip gallec. En les primeres jugades oficials de la temporada era el conjunt local qui volia manar, i Cabinho va trobar el lloc per marcar als quatre minuts (1-0), només segons després que Nacho Llamas enviés una perfecta i preciosa volea al cos d'un rival, i que en el contractac Aitor hagués de posar tot el que sap per evitar el gol visitant. Amb l'1-0 i la eufòria que va viure la banqueta on ahir no hi era De la Rosa –complia així cicle de sanció– es va esvair quan després d'una falta indirecta per temps d'Aitor en treure de porteria, Ique va xutar mig caient i la pilota, rebotada en Jona, va anar dins de la xarxa d'Aitor.

De fet, l'alegria andorrana no va tornar a la senda bona perquè al minut 9 era Dani qui posava l'1-2 amb un xut ras i tampoc no massa perillós, o això va semblar, des de la frontal. L'Hotels Plaza donava tot el que tenia, però no era suficient davant d'un equip que, tècnicament, semblava superior. Els andorrans intentaven moure la pilota però la qualitat només la posaven Cabinho, Carlinhos i, en ocasions, Nacho Llamas. Era molt semblant al que passava en defensa, on només aquests tres semblaven posar el peu. La resta es limitava a cobrir la posició.

Però amb la confiança, se suposa, tot això canviarà, i la confiança la porten els gols com el que Cabinho va marcar al minut 11 per fer l'empat a dos, o el de Llamas després d'un contratac perfecte d'Emil, que va seure el defensa i va fer la passada de la mort perquè l'espanyol matés. Era el 3-2 amb que va acabar una primera part on cal destacar un Diego Heredia amb una jugada, bicicleta inclosa, que no va ser gol de miracle.

La represa, amb Paulinho a la porteria, va mostrar un Hotels Plaza disposat a defensar i buscar la seva ocasió, i mentre les situacions ofensives dels gallecs acabaven en res pel bon treball de tancament al darrere, l'Andorra intentava sortir sense eficàcia. Una jugada significativa va ser una pilota recuperada al mig del camp que Jona va tenir escorat a la banda dreta i sense opcions, però va xutar a porteria, alt, al centre, i Iago va haver d'estirar-se per enviar a córner. Era un senyal, perquè dos minuts després Emil trencava el control de la pilota dels gallecs amb el 4-2, obra de conjunt en contratac, amb Cabinho habilitant Nacho Llamas d'esquerra a dreta, i Emil afusellant des del mig. La truita estava ara de cara per als locals, que només dos minuts després tornaven a veure porteria, xarxa i un nou gol (5-2): Nacho Llamas, a la dreta, va fer una passada a l'esquerra on arribava Cabinho, que per dalt al pal llarg va marcar el que no semblava en cap cas gens fàcil.

A partir d'aquí el Burela ja jugava en porter jugador, i tot i que Dani va marcar el 5-3 i que el seu equip va posar en setge els andorrans, al final va ser Nacho Llamas amb un xut llunyà des del propi camp qui va tancar el matx (6-3). Premi a l'equip.