PUBLICITAT

Roig i Fargues vencen a la duatló d'Ordino-Casamanya

  • Rècord de participació amb 42 inscrits en la 7a edició de la cursa
R. M. S.
ORDINO

Periodic
Dos dels corredors, ahir en les rampes del Coll d'Ordino, abans d'encarar direcció al Casamanya, a peu Foto: TONY LARA

La gent té ganes d'esport i la 7a edició de la duatló d'Ordino-Casamanya en va ser un exemple ahir. Rècord de participació absolut amb 42 inscrits, després que les previsions més optimistes parlessin de una trentena de corredors. Al final, dels 42 els més ràpids en completar els 10km de ciclisme al coll d'Ordino i els 4km de pujada a peu al pic del Casamanya van ser els residents Óscar Roig, en categoria masculina, i Maria Fargues, en femenina.

Roig, amb un temps de 1h 06min 49s va ser el més ràpid al cim, tot i que al llarg de la cursa va haver de lluitar perquè David Albós, ciclista de pro ell, va deixar la bici amb el millor temps (31min 12s). Roig i Óscar Casal van coronar el coll d'Ordino amb el mateix temps (32min 09s), i tots dos van recuperar terreny en la cursa a peu, on Albós, tot i no ser un especialista, es va defensar amb el quart millor temps parcial. Roig i Casal van superar Albós, que va ser finalment tercer (1h 09min 55s), i la lluita entre els dos candidats a la victòria es va decidir per poc més d'un minut a favor del resident.

Al darrere, quart es va situar Marc Casal (1h 13min 03s), mentre que 5è va ser Ferran Teixidó (1h 13min 44s) i 6è un Francesc Poujarniscle que continua en un estat de forma immillorable amb la quarantena superada (1h 14min 46s).

MARIA FARGUES ES CONSOLIDA / Maria Fargues es va imposar en categoria femenina amb una gran superioritat sobre les altres dues corredores, Bea Linde i Eva Iglesias. Però el triomf de la corredora resident és més valuós no per aquestes diferències sinó perquè s'acosta als temps rècord que té aquesta cursa en dones. Sofie Dusautoir va aconseguir fa dues edicions deixar el crono en 1h 22min, un temps que encara és lluny de Fargues (ahir, 1h 26min), però cal destacar que aquesta esportista ha entrat en el circuit competitiu amb curses de muntanya gairebé fa un any. La seva millora és notable, i ahir semblava voler agafar al Principat el relleu d'esportistes com Dusautoir, Imma Mascort o fins i tot Ariadna Tudel, allunyades totes de la pura competició per diferents motius.

EN SET DIES, PUJADA AL COMAPEDROSA / Duatlons com el d'Ordino-Casamanya són una festa per als esportistes andorrans de curses de muntanya i ciclisme, que realitzen aquestes curses com a tancament de la temporada d'estiu. La setmana vinent tindran una última prova: pujada en bici des de la frontera del Runer a Arinsal, i d'allà al Comapedrosa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT