PUBLICITAT

Legalitzar l'avortament

  • Les advocades, amb Manciet de portaveu, plantegen tres demandes al Govern
C.G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Manciet, entre d'altres, escolta el discurs de Rascagneres, ahir Foto: TONY LARA

Clara i directe. L'homenatjada reivindica. Maitena Manciet va aprofitar els instants de paraula concedits després de ser commemorada pels seus 25 anys exercint la professió per reivindicar tres aspectes relacionats amb la dona. I ho va fer a pocs metres del ministre de Justícia i Interior, Marc Vila, que va assegurar haver recollit el guant.

Manciet va demanar, després de fer un repàs de l'evolució i el paper de les dones des de la petició formal l'any 1968 per poder tenir accés al sufragi, canvis pel que fa a la lluita per la igualtat entre els homes i les dones. «A l'administració pública no hi ha problemes, entre el Col·legi tampoc, però encara hi ha moltes diferències al sector privat», va manifestar. Per aquest motiu l'advocada, que va assegurar que parlava en nom del col·lectiu femení del Col·legi, va reclamar, per una banda, «potenciar els articles del codi de relacions laborals que es posicionen contra la discriminació entre gèneres» i per altra «legislar cap a discriminacions positives a favor de la dona». És a dir, més control per part de les Administracions per tal que no es produeixin excessos o injustícies a les empreses amb les treballadores i formular més legislació per evitar el que s'anomena «sostre de vidre». Aquest és, va explicar Manciet, el límit jeràrquic laboral sobre el qual ja no s'hi troben dones.

Però encarà es guardava una última petició. Una demanda que el Col·legi d'Advocats, interpel·lat posteriorment, va decidir eludir i evitar cap mena de posicionament (malgrat respectar l'opinió de Manciet). L'advocada va demanar «despenalitzar l'avortament». És a dir, acostar-se al que ja regulen els països del seu entorn.

Les dues primeres peticions de Manciet van ser acceptades i seran analitzades pel Govern, va assegurar Vila. La segona no, almenys pel moment. «El tema ha de sorgir del convenciment global de la ciutadania», va plantejar el ministre d'Interior, «invito al debat, amb totes les cartes sobre la taula i des del vessant constructiu», va afegir. És a dir, el primer pas per escoltar la demanda de Manciet l'ha de fer la pròpia societat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT