PUBLICITAT

Detinguda una quarta persona relacionada amb l'apunyalament

  • L'home formava part del grup de la víctima mortal i va fugir camp a través abans de l'arribada de la Policia
JOAN RAMON BAIGES
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La gasolinera on es va iniciar la baralla entre els dos grups, dijous al matí. Foto: TONY LARA

Mentre la Policia continuava investigant el cas de l'home de 36 anys que va morir la matinada de dijous d'una punyalada mortal en una benzinera de Santa Coloma, ahir es va conèixer la detenció d'una quarta persona que també va participar en la discussió que va acabar amb la vida d'un exresident gallec, que avui serà incinerat després de la missa que se celebrarà a l'església de Santa Coloma, a les 11 del matí.

També ahir van passar a disposició judicial els quatre detinguts, tot i que la policia no va informar de qui va ser l'autor material de la ganivetada que va travessar el cor de José Pereira, que vivia a Galícia i que fa uns dies havia tornat a Andorra per visitar la seva família. Els investigadors tenien clars indicis ahir de qui és l'autor, però van preferir mantenir l'hermetisme mentre seguien els interrogatoris i aconseguien la confessió.

Des del cos es va informar, a través d'un comunicat, que a banda dels dos homes de nacionalitat peruana i d'un andorrà (que acompanyava la víctima), dijous a la nit va ser detinguda una altra persona, també andorrana i de 24 anys, per la seva implicació en els fets i com a presumpte autor d'un delicte contra la integritat física i moral.

Es tracta d'un jove que formava part del grup del difunt, i que segons determina la investigació, va participar en l'inici de la baralla però no directament en l'agressió amb l'arma blanca, que va produir la mort a l'acte de l'exresident espanyol. L'home va ser localitzat a les 21.45 hores ja que va aconseguir fugir camp a través abans de l'arribada de la Policia.

El desencadenant d'aquesta baralla absurda a les portes de la botiga de la gasolinera Esso de Santa Coloma va ser presumptament algun comentari dirigit a dues noies que acompanyaven els peruans. A partir d'aquí es va iniciar una discussió, primer amb insults i després amb agressions, que va finalitzar amb una ganivetada a l'abdomen de l'antic resident, que li va afectar al cor i li va produir la mort instantània.

Res van poder fer els serveis d'urgència per reanimar el ferit, que va caure mort davant la Borda Mateu, exactament a sobre d'un pas de vianants.

La navalla pertanyia al seu company, que la va anar a buscar al seu cotxe durant la discussió i amb la qual va produir ferides a les mans dels dos residents peruans. Durant la discussió l'arma blanca va canviar de mans i es va produir el fatal desenllaç. La Policia té identificat un dels peruans com l'autor del crim.

ANTECEDENTS / Només un dels homes –un dels peruans– no té antecedents, segons ha pogut saber aquest rotatiu. Els altres tres eren persones conegudes per la Policia, per petits robatoris, baralles i agressions.

La càmera de seguretat de la benzinera va gravar l'inici de la discussió, però no el moment de l'agressió amb la navalla i, evidentment, tampoc a l'autor material del crim. Tampoc les dues dones són testimonis oculars, ja que es van quedar a la gasolinera mentre la baralla es desplaçava cap a la borda.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT