PUBLICITAT

Saboya, a la reunió de ministres iberoamericans a Nova York

  • El ministre pronunciarà dilluns el seu discurs a l'Assemblea General de l'ONU
EL PERIÒDIC
NOVA YORK

Periodic
Jimémez, Saboya, Portas i Iglesias durant l'esmorzar, ahir Foto: EFE / VINCENT VILAFAÑE

El ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, continua desenvolupant la seva agenda a Nova York, en el marc de la 66a Assemblea General de les Nacions Unides. Ahir durant el matí va compartir el ja tradicional esmorzar amb ministres de parla llatina, tots ells integrants de la Conferencia Iberoamericana. Durant la trobada els col·legues de regió van analitzar assumptes derivats de les relacions que s'estableixen entre tots aquests països.

Saboya va poder compartir debat amb els ministres d'Afers Exteriors d'Espanya, Trinidad Jiménez, i de Portugal, Paulo Portas. També hi va ser present, entre d'altres, el secretari general de la Secretaria General Iberoamericana, Enrique V. Iglesisas.

dilluns, compareixença andorrana / El ministre andorrà mantindrà diverses reunions i preses de contacte al llarg del cap de setmana. Dilluns realitzarà la seva intervenció representant Andorra davant de tots els compareixents a la cimera. Un discurs que ha d'exposar els avenços en matèria política i econòmica del Principat del darrer any i el treball cara el futur més proper.

Durant aquesta setmana, Saboya ha mantingut diverses reunions bilaterals. En elles ha presentat les prioritats actuals en política exterior d'Andorra: per una banda, l'obertura econòmica del Principat arran de la futura aprovació del marc fiscal per promoure la inversió estrangera, i per altra, el procés d'acostament a la Unió Europea a fi de poder integrar Andorra al mercat interior salvaguardant les seves especificitats com a petit Estat.

Pel que fa al context general d'aquesta 66a Assemblea de l'ONU, destaca especialment la demanda del líder palestí, Abu Mazen, per tal que Palestina es converteixi en l'Estat número 194 de les Nacions Unides. Israel s'ha mostrat obert a negociar-ho.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT