PUBLICITAT

Pifarré és el nou coordinador de Polítiques de Joventut

  • L'interlocutor de l'Executiu es reunirà amb el FNJA el mes d'octubre
L. F. M.
ESCALDES - ENGORDANY

Periodic
Agustí Pifarré, nou coordinador de polítiques de Joventut. Foto: ANA

agustí Pifarré Gallostra ha estat designat el nou coordinador de Polítiques de Joventut. L'ordinenc va formar part de la llista de possibles candidats a ocupar el càrrec de Raonador del Ciutadà, finalment, però, el grup parlamentari de Demòcrates per Andorra va decidir-se per Josep Rodríguez.

Així doncs, Agustí Pifarré agafa el relleu de la socialdemòcrata Judith Salazar, la qual va ocupar el càrrec en l'anterior legislatura. El Govern no ha fet públic el nomenament, però el mateix Pifarré va confirmar ahir a EL PERIÒDIC que la informació és certa. Així doncs, encara es desconeixen les especificitats de les tasques que es duran a terme des de la coordinació de Polítiques de Joventut. Les funcions de Salazar en el càrrec, quan governaven els socialdemòcrates, eren: impulsar les polítiques de joventut del Govern, reforçar el diàleg amb els comuns en aquest àmbit i promoure la coordinació entre les institucions públiques i la societat civil. Inicialment ja hi ha una diferència si més no de dependència jeràrquica: en el Govern del PS la coordinació de Polítiques de Joventut estava adscrita a la secretaria d'Estat d'Esport, Joventut i Voluntariat. Ara el càrrec dependrà del Departament de Joventut i Voluntariat del Ministeri d'Educació i Joventut, encapçalat per la ministra Roser Suñé.

REUNIÓ AMB EL FNJA / El Fòrum Nacional de la Joventut d'Andorra (FNJA) ja sap qui és el seu nou interlocutor amb el Govern, però segons la presidenta, Thaïs Zapata, «només hem hagut de contactar amb ell per un assumpte urgent, però encara no hem tingut la oportunitat de reunir-nos»; les valoracions, per tant, s'hauran de fer esperar. Segons Zapata «tenim prevista una reunió d'aquí un parell o tres de setmanes per començar a parlar d'alguns temes, que encara estan per determinar».

El mes de maig passat, però, el Fòrum ja va apuntar possibles qüestions que volia parlar amb el nou Govern un cop tingués el seu interlocutor dins l'Executiu. La primera el Govern ja l'ha posat en marxa: solucionar la qüestió de la cobertura sanitària als estudiants majors de 25 anys. Altres, però, estan per tractar, com les ajudes econòmiques als estudis, més implicació amb «l'emprenedoria» o la llei de la joventut, en la qual es va treballar en la darrera legislatura i va acabar quedant-se al calaix. El desig del Fòrum al maig era que el diàleg amb la persona responsable del Departament de Joventut fos «fluid i directe». A partir de l'octubre se sabrà si es compleixen expectatives.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT