PUBLICITAT

Campanya de sanejament

EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
Pere Torres amb el bestiar durant la vacada, ahir Foto: ANA / A. R.

Ahir tocava revisió mèdica. La cabana bovina de la parròquia d'Encamp va ser sotmesa al llarg del matí a la primera jornada de sanejament un cop acabada la temporada d'estiu de péixer a les muntanyes. En total van ser 160 caps de bestiar als que, un a un, se'ls va realitzar l'extracció de sang, per fer-ne les analítiques i descartar sobretot la brucel·losi. També se'ls va injectat la prova de la tuberculina, els resultats de la qual no es veuran fins d'aquí tres dies.

Dilluns, per tant, es procedirà a la segona part del sanejament: veure la reacció de la prova de la tuberculina, vacunar-los per l'hivern per evitar problemes de fertilitat i eliminar paràsits, segons va explicar a l'ANA el veterinari Toni Bernadó. Si algun d'ells dóna positiu en la prova de la tuberculina, s'haurà de sacrificar.

Són dies de proves, però també se selecció. I és que els ramaders aprofiten també aquests dies de sanejament per fer la tria dels vedells que hauran d'anar a l'engreix. La canal dels elegits acabarà formant part del segell de Carn de Qualitat d'Andorra. Pere Torres, de Casa Cauba, va explicar que els triats són els vedells de cinc i sis mesos d'edat, els quals estaran dos o tres mesos més engreixant-se fins arribar al pes adequat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT