PUBLICITAT

L'Hotels Plaza engega a casa una nova aventura a Segona Divisió

  • L'exigència física, l'altra gran protagonista amb Ramírez als 100 km i la Duatló d'Ordino-Casamanya
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Nacho Llamas es desfà d'un rival en l'amistós de pretemporada contra l'Hospitalet, a l'agost al Poliesportiu Foto: ÀLEX LARA

La temporada comença a tenir color per a les competicions col·lectives. Avui arrenca un nou projecte de l'Hotels Plaza en la Segona Divisió. Ho farà a casa davant el Burela (18.30 hores). El futbol sala compartirà protagonisme amb esports de gran exigència física com són la duatló Ordino-Casamanya aquí en territori andorrà i els 100 km de l'Espanyol amb Ramírez a Bezana. Demà més: debut del VPC de rugbi a Honor, de la LAB, avança la lliga nacional de futbol i el FC Andorra i per últim tenim a Xavi Teixidó en la Copa del Món Vertical a més de la Triatló Popular d'Andorra.

 

FUTBOL SALA - El Burela, primer test per a un nou cicle

Avui comença, oficialment, un nou cicle per a l’Hotels Plaza Andorra. Amb una plantilla pràcticament nova i un objectiu més modest com és la permanència, l’equip que dirigeix Xavier de la Rosa tindrà aquesta tarda un primer test per veure què és capaç de fer. Davant tindrà el Burela, que continua amb el bloc de l’any passat, algun reforç per fer-se fort a la part alta de la taula i sense el seu porter Edu, potser el millor porter de la segona categoria del futbol sala espanyol que ha marxat a l’Oxipharma Granada.
El partit es jugarà al poliesportiu d’Andorra a partir les 18.30 hores i el tècnic tricolor tindrà a tota la plantilla a disposició. Es presumeixen uns quants debuts en partit oficial: els de Paulinho, Raducu, Júnior, Sotarca, Ricciotti, Toni González i Yuki.
El rival arriba a la cita després d’empatar 5-5 en la primera jornada davant el filial de ElPozo: «He vist el partit en imatges i també he parlat amb el tècnic del Múrcia; sembla que manté l’estil de l’any passat», va indicar De la Rosa.
Sigui com sigui el tècnic, que no podrà seure a la banqueta perquè haurà de complir el tercer i últim partit de sanció que arrossega del curs passat, va avançar: «No sé perquè però aquest any ens divertirem».


ATLETISME - Ramírez: segon intent per baixar de 8 hores

Iván Ramírez, que fa un parell de setmanes va abandonar a mitja cursa en el campionat d’Europa de 100km disputat a Holanda, torna a provar avui de completar aquesta distància en el campionat d’Espanya que es disputa a Bezana (Cantàbria).
El corredor andorrà del Twinner-Cajalón de Calatayud aragonès, que ostenta la plusmarca nacional amb un temps de 8h 49s –aconseguida precisament en aquesta mateixa carrera l’any passat, per acabar tercer– i també la d’Aragó és un dels favorits al triomf. Per a ell la motivació serà doble: per una banda repetir metall i per l’altra, intentar baixar de les 8 hores i si pot, de les 7h 30min que marca el rècord de la cursa.
Després dels 100km a Holanda Ramírez va assegurar: «A la cursa era hora d’arriscar i no va sortir bé». Va anar a un ritme d’uns 20min 30s cada cinc quilòmetres fins que va començar a pagar les altes temperatures i la humitat i entre els quilòmetres 50 i 55 va passar dels 25 minuts i va abandonar. Avui de nou arriscarà, tot i que a Bezana el sol no castigarà tant com a Winschoten i en l’aspecte físic està impecable: «He recuperat i em trobo molt bé de cames i de cap».

 

ESPORT - Bicicleta i cursa a peu en la Duatló d’Ordino

La Duatló d’Ordino torna un any més per aquestes dates amb la setena edició, que arrenca avui a la plaça Major de la parròquia a partir de les deu del matí.
Serà, com sempre, una carrera en bicicleta fins al Coll d’Ordino, on els corredors realitzaran una ascensió a peu al pic de Casamanya.
Es preveu una participació similar a la del 2010, amb entre vint i trenta inscrits per a una prova amb 1.400 metres de desnivell que l’any passat va guanyar Alain Valls amb una marca de 1h 19min 14s.

 

ESCALADA - La tercera prova del Nacional, a Canillo

El rocòdrom de Canillo serà aquesta tarda, a partir de les 15.00 hores, l’escenari de la tercera cita del circuit d’Andorra d’escalada esportiva, que una vegada més tindrà en acció als joves de l’equip de tecnificació de la Federació Andorrana de Muntanyisme.
La setmana passada un d’ells va destacar en la darrera prova de la Copa Catalana d’escalada de dificultat a Sant Cugat. Guillem Colell va ser segon en la general de la categoria sub-15 i Bernat Escorihuela va obtenir idèntic resultat en la sub-18.

 

DIUMENGE - Bàsquet, futbol, rugbi i trialtó: tot a Andorra

Si avui es preveu un dia entretingut, demà serà màxim. La lliga de futbol viurà la segona jornada i, com no, vindran les primeres emocions fortes amb el segon clàssic de la temporada entre Matecosa Sant Julià i Pidasa Santa Coloma. Ranger’s-Principat, Inter d’Escaldes-Lusitans i Escale-Engordany completen la jornada. Al camp del Consell el VPC debutarà en la lliga davant el Saint Girons. En bàsquet comença la lliga LAB i en triatló hi ha la Popular d’Andorra. Lluny de les nostres fronteres Xavi Teixidó té una important cita a Milà en la darrera prova de la Copa del Món vertical i el FC Andorra juga a Solsona.


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT